Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Video: U Klagenfurt pristiže sve više hrvatskih navijača

Nekoliko sati prije početka velikog okršaja s Nijemcima hrvatski su navijači potpuno preplavili Klagenfurt i zauzeli sve punktove u centru. Helikopteri nadlijeću grad u kojem je zavladala ''kockasta“ groznica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)


Kiša je stala, sparina je stisnula i krenula je neviđena euforija. Vjerojatno najveći spektakl koji je ovaj grad doživio stvorili su, a tko drugi nego hrvatski navijači. Tisuće i tisuće ljudi zauzelo je centar Klagenfurta, a rijeke novih navijača slijevaju se prema pješačkoj zoni. Jednostavno, vlada potpuno ludilo.

U Klagenfurtu se danas poslije podne očekuje 28.000 hrvatskih i 10.000 njemačkih navijača koji će pratiti utakmicu između Hrvatske i Njemačke.

Čak 10.000 Hrvata očekuje se u Poertschachu, gdje je jedna hrvatska pivovara organizirala zabavu uz prijenos utakmice iz stadiona Woerthersee, izjavio je zapovjednik štajerske policije Wolfgang Rauchegger u četvrtak na konferenciji za novinare u Klagenfurtu.

Pozivajući se na informacije iz krugova navijača, Rauchegger je spomenuo mogućnost da se i među hrvatskim kao i među hrvatskim navijačima nađe određeni broj huligana.

"Želimo mirnu večer, ali nismo naivni", naglasio je Rauchegger najavljujući rigorozne mjere protiv nasilnika.

Policija očekuje da će u Klagenfurt doći oko 10.000 njemačkih navijača. 

>> Video: Dok je Klagenfurt spavao, navijači okupirali susjedno mjesto

Policija je posebno oprezna nakon što je u nedjelju, kad se igrala utakmica Njemačka - Poljska, uhitila veći broj njemačkih i poljskih huligana. U srijedu i četvrtak policija je s graničnih prijelaza vratila više osoba i zabranila im ulazak u Austriju.

"Klagenfurt nije tako velik, poznajemo ljude koji ovdje žive. A one koji ne žive ovdje, njih promatramo. Skupina od nedjelje sad nam je poznata, i ako nam se pojavi pred očima mora računati s tim da danas neće gledati nogomet", izjavio je Rauchegger.

U cijeloj Koruškoj za sigurnost će se brinuti 3.300 policajaca, od toga 2.500 u Klagenfurtu.

"Očekujemo da će sve proći bez problema", naglasio je predsjednik koruške vlade Joerg Haider.

Jedini incident u noći sa srijede na četvrtak bilo je naguravanje skupine Hrvata sa skupinom Kanađana, na kraju kojega je jedan Hrvat bio ozlijeđen, dok je uhićen jedan Kanađanin.

Od poznatih osoba, utakmicu će na stadionu pratiti predsjednik UEFA-e Michel Platini i bivši predsjednik bavarske vlade Edmund Stoiber. U Klagenfurtu se očekivao dolazak i predsjednika hrvatske države i vlade Stjepana Mesića i Ive Sanadera, ali umjesto njih među gledateljima će biti predsjednik Sabora Luka Bebić i ministar kulture Božo Biškupić, najavio je Albert Slamanig, zadužen za sigurnost na utakmici u Klagenfurtu.

Gradske vlasti Klagenfurta najavljuju dobre uvjete za igru.

"Ono što se dogodilo u Baselu, nama se ne može dogoditi", izjavio je gradonačelnik Klagenfurta Harald Scheucher podsjećajući na utakmicu između Švicarske i Turske u srijedu u Baselu kad je travnjak bio prekriven vodom.

Za vikend će u Klagenfurtu biti otvorene mjenjačnice, kako bi Hrvati i Poljaci mogli razmijeniti svoj novac u euro.

Više na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider