Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Neredi navijača u Poljskoj

Poljski navijači zadnjih su se desetak godina u Europi profilirali kao jedni od najvećih huligana. Njihove lige imaju najviše tučnjava na tribinama i oko stadiona, a brojnost huligana među navijačkim grupama veća je nego igdje drugdje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prošlom kolu druge poljske nogometne lige susreli su se dvije momčadi iz gornjeg dijela ljestvice, domaća Flota Swinoujscieb i Wisla Plock. Domaćini su 'razbili' goste rezultatom 4:1 što nisu najbolje prihvatili navijači potopljene Wisle Plock.

Pri rezultatu 4:0 odlučili su da, ako već gube, zašto ne bi malo 'začinili' ovo, njima, dosadno gostovanje napadom na domaće navijače koji su pak spremno prihvatili tuču. 

>> Vozačici tramvaja u usta ugurao zapaljenu petardu

Gostujući huligani zaobišli su cijelu jednu tribinu, preskočili nekoliko ograda i onda srušili onu koja ih je razdvajala od domaćina. Meč je naravno na jedno vrijeme prekinut, a policija je pod puno spremom uletjela na igralište i razdvojila sukobljene strane.Rezultat, koji je u sjenu bacio onaj nogometni, je 27 uhićenih huligana.

Podsjetimo, Poljska zajedno s Ukrajinom organizira Europsko prvenstvo 2012., a UEFA nije prezadovoljna napretkom koje ove dvije zemlje pokazuju u radovima vezanim za infrastrukturu. Huliganski ispadi još će im više odmoći u pridobivanju Platinijeva povjerenja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider