Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mostar: Zapad za Hrvate, istok za Turke

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije priopćilo je da će poduzeti zakonom sve predviđene mjere, uključujući i zabranu prometa u određenim gradskim područjima kako bi spriječili eventualne izgrede na području ratom podijeljenog Mostara, u kojemu rastu napetosti između Bošnjaka i Hrvata uoči nogometnog susreta na Europskom prvenstvu između Hrvatske i Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zapadni, većinski hrvatski dio grada, urešen je hrvatskim zastavama i obilježjima dok su na više mjesta u većinskom bošnjačkom dijelu Staroga grada izvješene turske zastave.

'Sve navijače pozivamo da ni na koji način svojim navijanjem ne ugroze ničiji fizički integritet niti imovinu građana, te da ne dolaze u iskušenje da svojim ponašanjem naruše javni red i mir ili eventualno počine kazneno djelo, jer ćemo prema takvim osobama poduzeti sve zakonom dopuštene mjere u svrhu očuvanja javnog reda i mira i sigurnosti građana. Uprava policije moli sve građane koji će biti ograničeni u svom kretanju zbog potrebe preusmjeravanja prometa ili ograničenja kretanja u kratkim intervalima na određenim prostorima da pokažu razumijevanje i strpljenje za ove mjere i radnje koje poduzima policije, jer će se ove mjere poduzimati samo kratko i u cilju zaštite i sigurnosti svih građana županije', navodi se u priopćenju MUP-a.

>> Navijačka skupina 'Red Army': Nećemo dati potporu nikome osim našem klubu i državi

Doznaje se kako će policija zapriječiti središnju gradsku prometnicu Bulevar koja je tijekom rata bila crta razdvajanja između većinskog hrvatskog i bošnjačkog dijela grada na kojoj je prijašnjih godina zabilježeno najviše etnički motiviranih izgreda.

Policija je izradila planove osiguranja ovog događaja koji će se odvijati na više lokaliteta u gradu Mostaru i ostalim mjestima na području županije uključujući ugostiteljske objekte, kao i otvorene prostore.

Na više lokalnih internetskih foruma najavljeni su žestoki obračuni hrvatskih i bošnjačkih huligana iz dva dijela Mostara.

Više o Euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider