Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Rasistički ispadi navijača razljutili Heskeya i Engleze

Engleski nogometni savez prijavit će HNS Fifi zbog rasističkih ispada dijela naših navijača na sinoćnjoj utakmici u Maksimiru, koji su bili upućeni prema tamnoputom engleskom napadaču Emilu Heskeyu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim teškog poraza, sinoć je i nekolicina takozvanih navijača dodatno osramotila hrvatski nogomet. Naime, nakon što je tamnoputi Heskey dobio žuti karton tijekom drugog poluvremena, dio nekulturnh hrvatskih navijača počeo mu je ''hukati'' iliti ispuštati majmunske krikove, što je rasistička gesta, koju Fifa već godina pokušava iskorijeniti s tribina.

''Treba prepusititi ljudima na višim instancama nek se time bave. Na meni je bilo samo ignorirati ih i igrati dalje. Njihovim igračima također nije bilo drago kad su to čuli,'' izjavio je Heskey nakon utakmice.

"Možemo potvrditi da ćemo Fifi prijaviti rasističko vrijeđanje Emilea Heskeyja od strane pojedinih navijača Hrvatske za vrijeme kvalifikacijske utakmice za SP u Zagrebu. Neprihvatljivo je da itko bude izložen rasističkom maltretiranju i tražit ćemo od Fife da istraži ovaj slučaj. Engleski nogometni savez i reprezentacija odlučni su da učine sve što je u našoj moći da se iskorijeni rasizam u nogometu i društvu uopće", kazao je glasnogovornik Engleskog saveza kojemu se ne navodi ime.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider