Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Pragom bjesnili neredi, privedeno 300 BBB-a

Tijekom današnjih izgreda prema prvim informacijama privedeno je čak 300 hrvatskih navijača, dok je osam policajaca ozlijeđeno. Sukobi huligana i policije izbili su na nekoliko lokacija u gradu, a najžešće je bilo u samom središtu koje je pretvoreno u 'ratnu zonu'.

Nakon divljanja navijača zagrebačkog Dinama po ulicama Praga utakmica između Sparte i hrvatskog prvaka protekla je bez navijačkih incidenata. Policija je Bad Blue Boyse na tribini AXA Arene posve okružila i tako spriječila moguće sukobe s domaćim navijačima.

"Nakon prvog većeg incidenta policija je privela 120 osoba koje su kasnije puštene, no potom je još 200 navijača završilo u pritvoru i zabranjen im je dolazak na stadion," kazala je glasnogovornica policije Iva Knolova.

Neredi su počeli oko 18 sati kada su se Dinamovi navijači sukobili s domaćim navijačima, a potom i s policijom koju su napali bakljama, petardama i kamenjem. Navodno je jedan policajac ranjen nožem, a ozlijeđeno ih je čak osmero.

Utakmica između Sparte i Dinama proglašena je utakmicom visokog rizika i glavni češki grad je pod opsadom policije. Međutim, to nije spriječilo nerede.

300-injak Bad Blue Boysa 'pozdravljalo' je 'gledateljstvo' nacističkim pozdravima, a letjele su i boce, prenosi češki portal novinky.cz. 

Blesk.cz navodi kako je jedan policajac ranjen, navodno nožem, a policija je upotrijebila i eksplozije za razbijanje nereda.

Isti medij kaže kako se 'centar Praga pretvorio u krvavo bojno polje nakon što je horda hrvatskih navijača napala policiju bakljama, kamenjem i bocama'.

>> Sukob navijača Dinama i češke policije

Izgredi navijača zagrebačkog Dinama u središtu Praga izazvali su veliku pažnju svjetskih medija

Portal piše i kako je jedna osoba ostala ležati u krvi te je prevezena u bolnicu s teškim ozljedama glave, a sveukupno je ozlijeđeno oko deset osoba.

Oko 19.15 praška je policija uputila navijače na stadion Sparte, a najagresivnija je skupina navijača zadržana na policiji. Tamošnja policija procjenjuje da će na utakmici biti oko 1100 navijača iz Hrvatske.

Neredi su trajali i za vrijeme utakmice. U 20.30 policija je privela 50-ak hrvatskih navijača na ulicama Praga koji nisu krenuli na utakmicu.

Izgredi navijača zagrebačkog Dinama u središtu Praga i sukobi s češkom policijom nisu prošli nezapaženo u svjetskim medijima. Sve vodeće agencije posvetile su veliki prostor "hrvatskim huliganima", a najveće osude i zgražanje njihovim ponašanjem stigle su očekivano iz Češke.

O divljanju hrvatskih huligana izvjestili su Reuters, AP, DPA, AFP, te niz internetskih izdanja novina. 

Česi u svojim internetskim izdanjima dnevnih listova navode kako je "praškim ulicama tekla krv", opisujući navijače Dinama kao "divlje horde koje su poharale središte grada". 

Češki mediji nisu propustili naglasiti kako je dio navijača Dinama provocirao fašističkim pozdravom, visoko uzdignutom desnom rukom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider