Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Navijačima Napolija zabrana putovanja na gostovanja do kraja sezone

Talijansko ministarstvo unutarnjih poslova u utorak je donijelo odluku o zabrani putovanja navijača Napolija na gostujuće utakmice ove sezone nakon što su demolirali vlak kojim su išli na utakmicu 1. kola protiv Rome u Rimu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanske željeznice objavile su kako su navijači Napolija napravili štetu od pola milijuna eura na vlaku u koji su se ukrcali bez ulaznica, te se putem sukobili s policijom.

"Sutra ću poslati direktivu da se identificiraju svi koji su bili uključeni u nedjeljni okršaj, da se protiv njih podnesu kaznene prijave, te da im se na dvije godine zabrani dolazak na sve sportske događaje. Također, navijačima Napolija zabranit ćemo odlazak na gostovanja do kraja sezone", rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni za talijansku državnu televiziju RAI.

Navijači Napolija praktički su okupirali vlak kojim su išli u Rim, te je policija morala ostale putnike zamoliti na napuste kompoziciju, te se ukrcaju na druge vlakove.

Maroni je dodao kako se razmišlja i o tome da se neke utakmice visokog rizika igraju pred praznim tribinama.

Iz Talijanskog nogometnog saveza su najavili kako bi Napoli mogao biti kažnjen i tako da će neke od svojih domaćih utakmica morati igrati pred praznim tribinama.

"Moramo učiniti sve što možemo kako bismo oslabili te bande delikvenata koji zagađuju naš sport", kazao je predsjednik FIGC-a Giancarlo Abete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider