Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Na tribini se sukobili američki i engleski navijači

Englezi su jedan od svojih najpoznatijih izvoznih proizvoda – huliganizam, izvezli preko „velike bare“. Na prijateljskoj utakmici Columbus Crewa i West Ham Uniteda jedna od najozloglašenijih britanskih navijačkih grupa sukobila se s ništa manje ratobornim domaćinima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski premijerligaš West Ham United nalazi se na pripremama u SAD-u gdje igraju prijateljske utakmice s klubovima iz američke profesionalne MLS lige. 

Jedna od najvjernijih i najpoznatijih navijačkih, ali i huliganskih, grupa Inner City Firm (ICF) prati svoje ljubimce iz Istočnog Londona po cijelom svijetu, a njeni pripadnici našli su se i na tribinama nogometnog kluba Columbus Crew iz savezne države Ohio. 

U poluvremenu utakmice, koju je West Ham dobio s rezultatom 3:1, došlo je do sukoba američkih i engleskih navijača. Prema nekim izvorima, verbalno prepucavanje krenulo je nakon što su Englezi izvjesili transparent “ICF (Inner City Firm), 30 godina neporaženi.”

Da bi to dokazali, ušli su na dio tribine gdje su se nalazili najgorljiviji navijači The Crewa nakon čega je započeo sukob 30-ak Engleza i brojčano nadmoćnijih domaćina koji je trajao nekoliko minuta. Policija i redarska služba uz velike su napore i suzavac uspjeli razdvojiti sukobljene strane.

Izvori kažu i kako je sukob donekle bio očekivan. Naime, najžešća skupina navijača Columbusa zove se Harley Street Hooligans, a ime su dobili po filmu „Green Street Hooligans“, huliganskoj lektiri koja govori upravo o zloglasnim navijačima West Hama ICF-u.

Domaći navijači čak su izvjesili i transparent „Gdje je Elijah Wood?“, aludirajući na zvijezdu „Gospodara prstenova“ koji je također tumačio glavnu ulogu u „Green Street Hooligans“.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider