Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Hrgoviću prijete i u Splitu

Nove prijetnje nogometašu Mirku Hrgoviću, ovoga puta u Splitu! Dva grafita od kojih je jedan 'Hrgoviću Cigane šporki krepaj!' pojavili su se na splitskoj plaži Firule.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispijanje kave na splitskim Firulama s pogledom na neukusne grafite - najnovija prijetnja Mirku Hrgoviću koji je za dobrodošlicu u Dinamo simbolično obješen na maksimirskom stadionu. Poruke 'Cigane šporki krepaj' i 'Srbine krepaj' otjerale bi sigurno strane turiste da ih kojim slučajem razumiju. Autori očito ne znaju da je Hrgovićev otac poginuo u Domovinskom ratu.

Upravo zbog prijetnji Hrgoviću, ali i divljanja na stadionima - u Vladi danas sastanak s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza. Obje strane složne su da treba spriječiti nerede. Međutim, ostalo je otvoreno pitanje kako.

Oči u oči danas predstavnici Vlade s čelnicima nogometnog saveza i udrugom prvoligaša. Svima za stolom dosta je huligana i nereda na utakmicama. Zakoni su dobri, zaključili su. Stadioni imaju video nadzore, zna se tko pravi nerede, ali odakle onda alkohol i baklje na tribinama i koja karika manjka u provedbi zakona? Neredi su uz to za državu preskupi.

"Osiguranje jedne utakmice koju pokriva policija dođe otprilike oko milijun kuna po utakmici," izjavila je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić.

Za nerede su odgovorni organizatori utakmica i prije svega redari, konkretan je bio jedino ministar športa. Pozivajući se na novi Pravilnik Fife predlaže da i suci povedu računa o navijačima, pa treba li i da prekinu utakmicu, što se u povijesti hrvatskog nogometa nije dogodilo.

"Sudac uz sva svoja prava i dužnosti koje ima je dužan zaustaviti ili prekinuti utakmicu zbog vanjskih utjecaja. Na sucu je da ocijeni koji su to vanjski utjecaji. To mogu biti dvije zapaljene baklje, to može biti nedolično pjevanje i sva ona ponašanja koja štete hrvatskom športu," rekao je Primorac.

Hrvatski navijači poznati su po divljanju na tribinama pa je zapanjio odgovor gospodina Markovića na pitanje zašto do sad nije bilo prekida utakmica.

''Pa nije se prekidalo zato što nije bilo razloga."

Nitko ne želi prekidanje utakmica i prazne tribine, ali ni ovako rigorozne mjere nisu isključene. Danas tajnovita ekipa u Banskim dvorima obećava biti konkretnija krajem kolovoza, prije početka nove nogometne sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider