Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

HNS: Tražit ćemo minutu šutnje za preminulog hrvatskog navijača

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić najavio je kako će HNS od organizatora Europskog prvenstva na utakmici Hrvatska - Poljska tražiti minutu šutnje za hrvatskog navijača koji je preminuo u navijačkoj zoni u Klagenfurtu tijekom hrvatsko - njemačkog okršaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Teško je roditeljima ublažiti tugu kada izgube sina, no pokušat ćemo im pomoći," kazao je Srebrić najavivši financijsku pomoć obitelji. HNS je već poslao svoje izaslanstvo u Matulje kako bi izrazio sućut obitelji, a delegasija HNS-a će prisustvovati i sprovodu.

HNS će pokušati od UEFA-e dobiti dozvolu kako bi se uoči utakmice s Poljskom minutom šutnje odala počast nesretnom mladiću, a hrvatska vrsta bi ukoliko Uefa dozvoli trebala nastupiti i s crnim florom.

"Do sada nije bilo takvog slučaja na velikim natjecanjima, događalo se tijekom kvalifikacija, no nadam se kako će UEFA imati razumijevanja za naše molbe," naglasio je Srebrić. 

>> Klagenfurt: Navijač umro od zatajenja srca

Glavni tajnik se još jednom osvrnuo i na nevjerojatnu potražnju za ulaznicama koja vlada među hrvatskim navijačima. Posebice za nadolazeće četvrtfinale u Beču.

"Bojim se da je tu savez nemoćan. Možda ćemo još dobiti vrlo mali broj ulaznica, a ako se to dogodi pravovremeno ćemo obavijestiti javnost. Nažalost, naši navijači su trebali ranije reagirati. Mnogi su se prijavili samo za utakmice u skupini," naglasio je Srebrić dodavši kako je HNS za dvije baklje i utrčavanje jednog navijača na teren za vrijeme utakmice s Austrijom platio 8.000 švicarskih franaka.

Srebrić je dodao kako su hrvatski navijači približili "optimalnom gornjim granicama navijanja".

"Da izbace baklje teško bi se netko po navijanju približio našim navijačima," istaknuo je Srebrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider