Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

EURO: Navijač-huligan stigao u Beč usprkos zabrani

Usprkos najavljenim rigoroznim graničnim kontrolama i privremenom ukidanju schengenskog režima zbog Europskog prvenstva N.N stigao je do Beča iako se nalazi na listi od 398 'problematičnih' osoba koje je hrvatska policija dostavila austrijskim kolegama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na listi se nalaze 223 osobe koje su evidentirane kao nasilnici u skladu sa Zakonom o sprečavaju nasilja na športskim terenima, dok su ostali navedeni kao mogući nasilnici. 

N.N. je pripadnik starije garde Bad Blue Boysa i nalazi se u skupini potencijalno rizičnih navijača. Dobio je mjeru opreza, iako mu krivnja na sudu još nije dokazana i nije pristupio niti jednom sudskom ročištu.

'Nismo imali problema niti na jednoj granici. Sve je prošlo u najboljem redu', kazao je, ali nije želio otkriti kojom je rutom i preko kojih zemalja stigao do Beča.

'Mjera opreza' u Zakonu o navijačima propisana je kao zaštitna mjera prevencije od ponavljanja prekršaja, a za sobom vuće sankciju istovjetnu onoj za dokazanu krivnju.

'Dvadeset godina idem na utakmice i nedavno sam dobio zaštitnu mjeru zbog gluposti, a cijeli slučaj na sudu još nije završen', kazao je ovaj 35-godišnji Zagrepčanin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider