Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Navijačka skupina 'Red Army': Nećemo dati potporu nikome osim našem klubu i državi

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine potvrdila je kako se poduzimaju dodatne sigurnosne mjere uoči četvrtfinalne utakmice na Europskom prvenstvu u nogometu između Hrvatske i Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Uprava policije poduzela je dodatne mjere na osiguranju javnog reda i mira zbog najava o mogućem izbijanju sukoba među navijačima u povodu ove utakmice', stoji u priopćenju objavljenom u Sarajevu.

Federalna uprava policije uputila je poziv svim građanima na mirno i odgovorno ponašanje kako bi se spriječili bilo kakvi izgredi. Predstavnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije još u srijedu su potvrdili postojanje informacijama o mogućim sukobima među navijačkim skupinama posebice na području Mostara. Prema policijskim izvorima napetosti uoči utakmice pojačane su i u mjestima poput Stoca te Prozora pa se i tamo poduzimaju dodatne sigurnosne mjere, a slične akcije policija poduzima i na području središnje Bosne u mjestima s mješovitim hrvatsko-bošnjačkim stanovništvom. 

>> Mostarska policija u strahu od nereda tijekom utakmice Hrvatska - Turska

Lokalni mediji su prenijeli priopćenje kluba navijača nogometne momčadi Velež iz Mostara u kojemu je odlučno demantirano kako se njihovi članovi spremaju izazvati sukobe zbog najavljene utakmice između Hrvatske i Turske.

'Navijačka skupina 'Red Army' nije i neće biti tu kako bi to neki željeli i neće dati potporu bilo kojem drugom klubu ili državi osim Veleža i naše domovine BiH', stoji u ovom priopćenju.

Austrijska policija sad se usredotočuje na Hrvate i Turke 

Za utakmicu između Hrvatske i Turske u petak u Beču očekuje se po 50.000 hrvatskih i turskih navijača, a bečka je policija sada potpuno usredotočena na tu utakmicu, izjavio je zapovjednik bečke policije Gerhart Puerstl.

Policija međutim ne vjeruje da će biti većih problema u Ottakringer Strasse u Beču, gdje su dosad slavili i Hrvati i Turci.

U petak će na navijače u Beču paziti 4.600 policajaca.

'Naša glavna zadaća bit će upravljanje prometom', izjavio je Puerstl, najavljujući da policija zasad ne namjerava razdvajati navijače. 'U pojedinačnim slučajevima izdavat ćemo upute'.

Policija je u stalnom kontaktu s navijačkim skupinama, a na području Ottakringer Strasse i dosad je 'malo intenzivnije upravljala prometom' dodao je zapovjednik policije.

Prvi hrvatski i turski navijači već su u srijedu stigli u Beč, a očekuje se da će najveća navala biti u petak. Očekuje se da će Hrvati uglavnom stizati osobnim automobilima i autobusima, a Turci posebnim letovima iz Turske te automobilima iz Njemačke.

U petak će među bečkim policajcima biti 19 'spottera', policajaca koji poznaju scenu. Među njima, 15 je Hrvata i četiri Turčina. Osim toga, bečka će policija imati potporu i 10 hrvatskih policajaca i četiri policajca iz Turske.

Anketa provedena među Bečanima pokazala je da se 77 posto njih osjeća sigurno za vrijeme EURA, a više od polovice vrlo sigurno. 84 posto ispitanika izjavilo je da smatraju da je EURO dobro organiziran, izjavio je austrijski ministar unutarnjih poslova Guenther Platter.

Približavanjem završnice EURA, u Beču se osjeća porast prometa, što vrijedi i za bečku zračnu luku. U petak se očekuje više izvanrednih letova iz Zagreba i Istanbula, a za njih je pripremljen posebni 'navijački' terminal.

Prvi dolazak na 'navijačkom' terminalu u petak očekuje se u 5.10 iz Zagreba.

Redoviti letovi iz Hrvatske i Turske i u petak će se odvijati preko glavnog terminala na bečkoj zračnoj luci.

Više o Euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider