Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dvojica Zagrepčana biciklima stigli u Kinu

Dvojica Zagrepčana Mladen Gaćeša i Marko Mitić, koji su 4. travnja biciklima iz Zagreba krenuli na put do Pekinga, ušli su u Kinu i za nekoliko će dana stići i do kineskog glavnog grada gdje će se pridružiti ostalim navijačima te podržati hrvatske sportaše na Olimpijskim igrama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Danas smo 116 dan na putu i početkom kolovoza stižemo u Peking", kazao je Mladen Gaćeša istaknuvši kako na napornom ali fascinantnom putovanju nisu imali problema ni sa biciklima niti sa zdravljem, jer su prije puta obavili sve potrebne preglede i cijepljenja.

Na put do Pekinga dug 12.000 kilometara, koji ih je vodio preko Srbije, Rumunjske, Ukrajine, Rusije, Mongolije i Kine, dvojica zaljubljenika u sport ponijeli su posebno opremljene bicikle koji su izdržali sve izazove, specijalnu opremu kao što su solarne punjači, kamp, foto i video oprema, filteri za vodu i drugo.

Uz nepredvidljive klimatske uvjete i temperature koje se na kraju njihova puta drastično mijenjala (od + 40 do +13 u jednome danu), Mladen Gaćeša izdvaja prelazak preko pustinje Gobi kao najteži dio putovanja. Uz temperature od plus 43, vrući vjetar koji puše u lice i vožnju biciklima po pijesku (jer nema ceste) to je bio stvarno golemi izazov posebno za nas neovisne bicikliste, kazao je Gaćeša, koji je i rođendan proslavio uz vruću vodu u pustinji Gobi.

Avantura je planirana skoro tri godine i koštala je oko 150 tisuća kuna. No, unatoč sponzorima koji su pokrili tek dio troškova i entuzijazmu dvojice sportaša, prikupljena sredstva nisu dovoljna da pokriju troškove pa se dvojici zaljubljenika u sport, koji svojim pothvatom promoviraju hrvatski sport i zemlju iz koje dolaze, može pomoći uplatama na broj žiro računa: 2484008-1104139423, za Udrugu pedalinac, RBA.

Potporu u jedinstvenom pothvatu dvojici biciklista dao je i Hrvatski olimpijski odbor (HOO), a veliku pomoć i Državni hidrometeorološki zavod svojim izvješćima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider