Košarka
SPORTOVI
Košarka

Zadar prvak Hrvatske

Košarkaši Zadra osvojili su svoj drugi naslov prvaka Hrvatske nakon što su u odlučujućoj petoj utakmici finala doigravanja u svojim Jazinama svladali Split CO sa 89-65 (25-15, 19-17, 23-8, 22-25).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici u Jazinama Zadrani su opravdali ulogu favorita i visokom pobjedom stigli do naslova. Kao i u prethodne dvije utakmice u Zadru Splićani nisu dugo vremena uspijevali držati rezultatski priključak. Loš šut Splićana s distance omogućio je Zadranima da već u prvoj četvrtini stignu do 10 koševa razlike, a u drugoj su tu prednost održavali, te na odmor otišli sa 12 pogodaka prednosti.

U trećoj četvrtini Zadar je ubacio u brzinu više, poglavito Andrej Štimac koji je u toj dionici igre postigao 12 koševa, većinom iz polaganja, dok su Splićani na čelu s Garnettom nastavili forsirati šut za tri koji im definitivno nije išao, pa je nakon 30 minuta bilo čak 67-40.

Početkom četvrte dionice bilo je i 33 razlike za Zadrane, pa su u završnici priliku dobili i mladići s klupe.

Najefikasniji u sastavu Zadra bili su Štimac sa 21 i Julius Johnson sa 20 koševa, a kod Splita Hrvoje Perić sa 21 ubačajem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider