Košarka
SPORTOVI
Košarka

Srbija: Unatoč Interpolovoj tjeralici Kovačević potpisao za KK "Vrbas"

Student Miladin Kovačević iz Kule, osumnjičen u SAD da je nanio teške tjelesne ozljede kolegi sa sveučilišta Binghamton Bryanu Steinhaueru, potpisao je jučer ugovor s KK "Vrbas" iz istoimena vojvođanskog mjesta, objavili su beogradski elektronički mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan vrbaskih košarkaša i član Općinskog vijeća za sport i omladinu Bojan Marković rekao je novinarima da KK "Vrbas" podržava Kovačevića i da je "na njegovoj strani".

"Razgovarao sam s Miladinovim ocem Petrom i rekao mu da su Miladinu vrata KK Vrbas otvorena i može doći igrati kod nas kad god hoće. Klub je s njim danas potpisao ugovor, tako da je on naš registrirani igrač", rekao je Marković. On je dodao da za članove kluba pripreme počinju 10. kolovoza i da će se Kovačević priključiti timu kad bude mogao.

Kovačevič je optužen da je u tuči u studentskom restoranu u američkoj državi New York 4. svibnja teško ozlijedio kolegu Bryana Steinhauera, koji je pao u komu. Uhićen je poslije tuče i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti SAD. Njegova majka je platila jamčevinu od 100 tisuća dolara, a po izlasku iz zatvora Kovačević je s privremenom putnom ispravom, koju mu je izdao vicekonzul u konzulatu Srbije u New Yorku, napustio SAD i vratio se u Srbiju. 

>> Diplomatski skandal između SAD i Srbije zbog bijega nasilnog košarkaša

Utjecajni senatori Hillary Clinton i Chuck Schumer odmah su zatražili od State Departmenta da intervenira kod srbijanske vlade kako bi se Kovačević uhitio i izručio SAD-u. Srbijanski vicekonzul Igor Milošević odmah je povučen u zemlju, a generalni konzul Slobodan Nenadović smijenjen par dana kasnije.

Interpol je za Kovačevićem raspisao "crvenu" tjeralicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider