Košarka
SPORTOVI
Košarka

NBA finale: Boston Celticsi poveli protiv LA Lakersa

Košarkaši Boston Celticsa jučer su, pred 18.000 svojih navijača, poveli sa 1-0 u finalu doigravanja NBA-a lige porazivši u napetom meču Los Angeles Lakerse s rezultatom 98-88.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od vodećih igrača Celticsa Paul Pierce, ozlijeđen je u trećoj četvrtini u sudaru sa suigračen Kendrickom Perkinsom i u invalidskim kolicima prebačen s terena u svlačioniocu. Iako je tada izgledalo da Celticse čeka poraz, Pierce se nakon ukazane pomoći vratio na klupu, i kasnije postigao 11 koševa, 22 ukupno.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bio je Kevin Garnett sa 24 koša, a Ray Allen, treći član bostonske 'Velike trojke' dodao je 19 poena za Celtics, koji se bore za osvajanje 17. titule prvaka NBA.

Kobe Bryant, predvodio je Lakerse sa 24 koša, ali sa slabom statistikom za MVP lige, uz samo 9 pogodaka od 26 pokušaja iz igre. Većinu od 42 minute Bryant je tražio svoj ritam, ocijenili su komentatori u prijenosu sportske TV mreže ESPN.

Derek Fisher i Pau Gasol dali su po 15 koševa, a Lamar Odom 14 za LA Lakerse, koji će pokušati izjednačiti skor u drugoj finalnoj utakmici u nedjelju navečer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider