Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Video: U navijačkim neredima ozlijeđeno 5 navijača Cibalije

Petero hrvatskih državljana ozlijeđeno je u tučnjavi među navijačima prije pripremne utakmice slovenskog prvoligaša Maribora i vinkovačke Cibalije jučer u Mariboru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po podacima policijske uprave Maribor do tučnjave došlo oko 18.40 sati, 80 minuta prije početka utakmice, na trgu u blizini nogometnog stadiona.

Prema izjavama očevidaca, prve psovke i udarce uputili su mariborski navijači, Viole, nakon čega su među navijačkim skupinama počele letjeti i granitne kocke.

Glasnogovornik policijske uprave Maribor Franc Virtič izjavio je u nedjelju da je u tučnjavi sudjelovalo oko 80 osoba, 50 Mariborčana i 30 hrvatskih navijača.

"Oko 50 navijača Maribora napalo je hrvatske navijače sa palicama, bocama i kamenjem dok su se sa tri kombija vozili prema stadionu. Hrvatski navijači nisu bili organizirana navijačka skupina, nisu imali navijačke majice niti druga navijačka obilježja", kazao je glasnogovornik policijske uprave Maribor.

"Nakon intervencije policije veća skupina navijača Maribora se razbježala. Hrvatske navijače odveli smo u policijsku postaju, a potom smo im osigurali siguran povratak u Hrvatsku i protiv njih neće biti nikakvih postupaka", izjavio Franc Virtič.

Napomenuo je da je ozlijeđeno pet hrvatskih navijača. Jednom je slomljena ruka, a ostali su lakše ozlijeđeni. Svima je ukazana pomoć u mariborskoj bolnici. Ozlijeđen je i jedan Mariborčanin.

Utakmica je završila pobjedom Maribora 2:0. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider