Košarka
SPORTOVI
Košarka

Kvalifikacije za OI: Hrvatska lako protiv Kameruna

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u dvoboju je 1. kola skupine D kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Ateni svladala Kamerun sa 93-79 (19-16, 26-9, 20-28, 28-26).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Marko Tomas sa 22 koša i Marko Popović sa 17 ubačaja, a kod Kameruna Harding Nana sa 24.

Nakon nervoznog ulaska u utakmicu i tvrde prve četvrtine Hrvatska je odlučujuću prednost ostvarila u drugoj četvrtini kada je petorka Tomas, Kus, Popović, Nicević i Prkačin otvorila taj dio igre serijom 11-2. Ulaskom Lončara, Planinića i Rozića Hrvatska je nastavila povećavati prednost i na poluvrijeme otišla sa plus 20 (45-25).

Kamerunci su se ipak u drugom poluvrmeenu uspjeli dva puta primaknuti na samo devet poena zaostatka (62-53 u 30. minuti i 69-60 u 34.), no naši igrači tada su uvijek uspjeli odgovoriti košem kojim su izbjegli nepotrebnu neizvjesnost.

Ovom pobjedom naši su reprezentativci praktički osigurali prolazak u četvrtfinale, jer među osam najboljih plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine u kojima se natječu po tri selekcije.

U 2. kolu naše skupine u utorak će igrati Kamerun i Portoriko, dok će Hrvatska svoj sljedeći nastup imati u srijedu u 14.30 sati protiv Portorika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider