Košarka
SPORTOVI
Košarka

Hoće li naši košarkaši vidjeti Peking?

Mogu li Popović, Planinić i društvo, predvođeni izbornikom Repešom, napraviti čudo i izboriti nastup na Olimpijskim igrama, prvi put nakon Atlante 1996. godine?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarka u posljednjih 13 godina pala je na niske grane. Od tada do danas bez većih smo uspjeha igrali na šest Europskih prvenstava, uopće nismo izborili nastup na Svjetskom prvenstvu, a zadnji put smo na Olimpijadi nastupili prije 12 godina u Atlanti, kad smo bili sedmi.

"Nismo bili na OI od 1996. godine i to je svakako najveći motiv za ovu generaciju da nakon dugo vremena bude na jednom velikom takmičenju,'' izjavio je izbornik Repeša.

''U odnosu na druge moramo imati ekstra volju, ekstra koncentraciju, ekstra timski duh, kako bi na neki način stvorili razliku."

Kako već standardno ne igraju Vujčić i Žižić, centarske pozicije popunjene su povratnicima Nicevićem i Lončarom, iza kojih je odlična klupska sezona. Iako nije trenirao 12 dana zbog ozljede stopala, Zoran Planinić ipak će igrati.

"On je jedan izuzetno bitan igrač za ovu reprezentaciju tako da njegovo prisustvo i bez obzira koliko minuta igrao može puno da pomogne," zaključio je naš izbornik.

Od 12 reprezentacija, tek 3 će izboriti Peking. Našu jaku konkurenciju predvode domaćini turnira Grci, zatim Slovenija, Brazil, Njemačka, Kanada i Portoriko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider