Automoto
SPORTOVI
Automoto

Vraća li se 'lizalica' u igru?

Nesretni Felipe Massa, izvukao je najdeblji na utrci u Singapuru. Tome je najviše kumovalo 'novo tehnološko čudo' iz Ferrarija. Njihov semafor koji radi na senzore i upali zeleno svijetlo nakon što se bolid nadolije gorivom, mogao bi na klupu za rezerve, a u igru bi se vratila lizalica.

S 'lizalicom' se ovakve stvari nikada ne bi dogodile - Niki Lauda

Massa je vodio u Singapuru do tog tragikomičnog 17 kruga. Nakon što je semafor upalio zeleno, cijev s benzinom je ostala u bolidu. 

Stisnuvši gas, iz cijevi za dovod goriva koja je nokautirala nekoliko Ferrarijevih mehaničara, počelo je curiti 40 litara ulivenog benzina.

>> VIDEO: Massa vozio s crijevom za gorivo

Slavni Niki Lauda je za njemački 'Bild' srokomentirao spornu situaciju: ''Ferrari sada mora reagirati. Nova tehnologija i nije uvijek najbolje rješenje. Svijetla su jednostavno pogreška. S lizalicom se ovakve stvari nikada ne bi dogodile'. 

Još jedna bivša vozačka legenga Keke Rosberg smatra da krovna organizacija mora nešo učiniti u pogledu spornog semafora: ''Da se gorivo zapalilo, moglo je završiti pogubno. FIA mora reagirati''. 

Solidarni Massa nije zamjerio svojim mehaničarima, naglasivši da moraju biti složni u posljednje tri utrke. Vraća li se 'lizalica' u igru, vidjet ćemo već u idućoj utrci u Japanu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider