Automoto
SPORTOVI
Automoto

VIDEO: Massa vozio s crijevom za gorivo

U spektakularnoj prvoj noćnoj utrci u povijesti Formule 1koja se vozila na ulicama Singapura prava drama dogodila se u boksu Ferarija kada je dotad prvoplasirani Massa krenuo u utrku sa crijevom koja mu je ostala zakačena za bolid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatno je što se dogodilo Felipeu Massi i mehaničarima Ferarija prilikom odlaska iz boksa.

Naime, nakon što je Massi zasvjetlila zelena lampica u bolidu, koja mu daje znak da može krenuti, on je to i učino, no mehaničari još nisu bili skinuli cijev za dovod goriva. Očito da je elektronika u ovom slučaju presudila Massi.

>> Alonso senzacionalni pobjednik prve noćne utrke u povijesti F1

Cijev je u letu zakačila nekoliko mehaničara, a Massa se skoro i sudario s jednim od vozača prilikom izlaska iz boksa.

Brazilac je shvatio da za sobom vuče cijev te je stao, a zatim su mehaničari sprintali do bolida udaljenog 100-tinjak metara od nesretnog boksa. Trebalo im previše vremena da ručno išćupaju crijevo.

Massa je do bizarne nesreće bio prvoplasirani, a prestizanja su teška na ovoj stazi. Nastavio je utrku potpuno demoraliziran, a ovime se najviše okoristio Britanac Lewis Hamilton koji bi mogao uvelike povećati prednost u ukupnom poretku. 

'Nisam kriv, vidio sam zeleno svjetlo i krenuo, no očito da nije bilo sve u redu', rekao je nesretni Massa nakon utrke i nastavio:

'Ovakve se stvari događaju, svi smo mi ljudi. Svi rade greške, a ja nisam jedan od onih koji će nasrnuti na čovjeka nakon ovako nečeg. Zato sam otišao do mehaničara koji je pogriješio i dao mu potporu jer svi se trebamo držati zajedno u sljedeće tri utrke.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider