Automoto
SPORTOVI
Automoto

Stoner zbog ozljede propušta kraj sezone?

Aktualni svjetski motociklistički prvak Casey Stoner mogao bi zbog ozljede šake propustiti kraj ovogodišnje MotoGP sezone, najavljuju u Ducatiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Casey Stoner ozljedu je zaradio još davne 2003. godine, kada je slomio jednu malu kost šake, koja se nikad nije pravilno zaliječila. Prošle sezone, kad je postao prvak, Stoner je također vozio s bolovima u šaci, ali mu to nije smetalo da dođe do trijumfa. No, ove godine previše je puta pao, a u Ducatiju sumnjaju da je ozljeda jedan od uzrok brojnih grešaka Australca u 2008. godini.

''Treba mi operacija, ali probat ću voziti dok god budem mogao. Pokušat ću izdržati do kraja sezone. Nisam na 100%, ali imam još nekoliko tjedana vremena da se oporavim,'' izjavio je Stoner.

U njegovoj momčadi Ducati, koju je Australac proslavio, jako su zabrinuti zbog Stonerove ozljede. Šef ekipe Livio Suppo tvrdi da je stvar ozbiljnija nego što to Stoner prikazuje u javnosti.

''U ovom trenutku, to je velik problem za njega u utrkama. No, on ne voli pričati o tome. Ići ćemo od utrke do utrke. Ako bol bude podnošljiva, završit ćemo sezonu, a ako ne bude, dogovorit ćemo operaciju ranije,'' tvrdi Livio Suppo iz Ducatija.

Što se borbe za naslov prvaka tiče, sve je odavno riješeno i Stoner može slobodno na raniji godišnji odmor, jer Valentino Rossi ima ogromnu prednost uoči posljednje četiri utrke sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider