Automoto
SPORTOVI
Automoto

Silverstone: Kovalainenu prva pole pozicija u karijeri

Mclarenov Finac Heikki Kovalainen startat će s prvog mjesta na sutrašnjoj Velikoj nagradi Britanije, a iznenađujuće drugo startno mjesto osvojio je Australac Mark Webber u Red Bullu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolje ovosezonske kvalifikacije imali smo prilike gledati u Silverstoneu. Čak pet momčadi ravnopravno se borilo za pobjedu: McLaren, Ferrari, BMW Sauber, Red Bull i Renault, a na kraju je leteći Finac Heikki Kovalainen sjajnim krugom u posljednjim trenucima kvalifikacija osigurao prvu startu poziciju za svoj McLaren.

Kovalainenu je to prva pole pozicija u karijeri, ali vjerojatno ne i zadnja, ako će ovako voziti i u nastavku sezone. Društvo u prvom startnom redu pravit će mu Mark Webber. Briljantni Australac odvezao je fenomenalan krug, koji je njegovom Red Bullu donio najbolju startnu poziciju ikad.

Kimi Raikkonen startat će kao treći. Ferrari ne oduševljava na ovoj stazi, o čemu svjedoči i slabo deveto mjesto vodećeg čovjeka u ukupnom poretku Felipea Masse.

Domaći as Lewis Hamilton napravio je previše grešaka u ovim kvalifikacijama, pa je na kraju zauzeo tek četvrto mjesto, iako je McLaren evidentno najbrži bolid u Silverstoneu. Heidfeld će startati peti, a Renaultov dvojac Alonso – Piquet šesti i sedmi. Zbog problema na bolidu Kubica je osvojio tek deseto mjesto.

>>Rezultati kvalifikacija u Silverstoneu

Utrka počinje sutra u 14 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider