Automoto
SPORTOVI
Automoto

Relly: Nesreća za Hirvonena, a Loebu nova pobjeda

Svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Francuz Sebastien Loeb (Citroen C4) pobijedio je u nedjelju na reliju u Novom Zelandu, 11. utrci Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi je bio Loebov momčadski kolega Španjolac Dani Sordo (+17.5 sekundi), a na trećem mjestu je završio Finac Mikko Hirvonen (Ford Focus), koji je zaostao 41.5 sekundu.

Iako je izgledalo da Hirvonen i njegov momčadski kolega Finac Jari-Matti Latvala imaju osigurana prva dva mjesta, u predzadnjem brzinskom ispitu Latvala je udario kamen, a iz motora mu je iscurilo ulje i to je za njega bio kraj. I Hirvonena su zadesili problemi pa je na kraju završio na trećem mjestu.

"Bio sam uvjeren da nije moguće sustići Hirvonena, a na kraju se sve okrenulo naglavce. Ovo je bio izuzetno težak reli, situacija se mijenjala iz minute u minutu. Žao mi je što je Hirvonen pri kraju 'imao smolu', jer doista uživam u našim dvobojima", izjavio je Loeb.

"Bio sam siguran da ćemo pobijediti, ali nismo imali sreće. No, sezona još nije gotova i znam da možemo pobjeđivati", rekao je razočarani Hirvonen.

Nakon što je slavio u Finskoj i Njemačkoj, Loeb je tako ostvario treću uzastopnu pobjedu i osmu ove sezone. Također, to mu je 42. pobjeda u karijeri i na najboljem je putu da po peti puta zaredom osvoji naslov svjetskog prvaka.

Do kraja su preostale četiri utrke, a ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Loeb vodi sa 86 bodova, a Hirvonen ima osam bodova manje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider