Automoto
SPORTOVI
Automoto

Raikkonen i Massa produžili ugovor, ništa od dolaska Alonsa!

Svjetski prvak Kimi Raikkonen i njegov timski kolega Felipe Massa ostat će u momčadi Ferrarija još najmanje dvije godine, nakon što su produžili svoje ugovore i na sezonu 2010.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni Fernando Alonso ni Robert Kubica neće potpisati za Ferrari u sljedeće dvije sezone, iako su se tome nadali. Momčad iz Maranella odlučila se svoju prokušanu vozačku postavu zadržati najmanje do 2010. godine.

Massa je već od prije imao ugovor do 2010. godine, a Raikkonen do 2009. godine, no sad obojica ostaju još najmanje dvije sezone u najslavnijoj ekipi formule 1.

Budućnost Kimija Raikkonena bila je pod velikim upitnikom, nakon prilično loše vožnje tijekom većeg dijela ove sezone, a Finac je čak i spominjao odlazak u reli.

''Ponekad kad su rezultati loši nije toliko zabavno voziti, ali ja svejedno uživam. Ovo za mene nije bio težak izbor. Volim raditi s ovim ljudima i jako sam sretan,'' izjavio je Kimi Raikkonen, koji je usput demantirao najave o svojem umirovljenju.

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso tako je ostao bez mjesta u Ferrariju najmanje do 2011. godine, iako se o njegovom dolasku pričalo tijekom cijele sezone. Sada će se morati zadovoljiti jednom od tri opcije koje su pred njim uoči 2009. godine: Renault, BMW ili Honda.

''Nisam razočaran. Znam da se puno pisalo o mojem odlasku u Ferrari 2010. godine, ali to nikad nije bila jedna od opcija,'' tvrdi Alonso, koji se nada da će u budućnosti imati prilike voziti bolid s kojim će moći pobjeđivati.

Robert Kubica, koji je također bio jedan od kandidata za odlazak u Ferrari, također će se još neko vrijeme morati strpiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider