Automoto
SPORTOVI
Automoto

Promjena satnice VN Australije

Velika Nagrada Australije ostaje u kalendaru svjetskog prvenstva Formule 1 najmanje do 2015. godine, međutim satnica utrke je pomaknuta za tri sata kako bi se udovoljilo gledateljima u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utrka u Melbourneu do sada je startala u ranim jutarnjim satima po srednjoeuropskom vremenu, točnije u 5.30 sati, a od iduće godine start je pomaknut na 8.30 sati.

Dogovor o promjeni satnice postignut je između organizatora utrke i premijera australske države Victorije, Johana Brumbya.

"Ova utrka mnogo znači za cijelu regiju, ali i državu. Pomaknuvši satnicu starta sasvim sigurno biti će veća gledanost u Europi i Aziji," kazao je Brumby.

Odluku je pozdravio i prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone koji je zaprijetio kako će utrku preseliti iz Melbournea u Sydney ukoliko se ne pomakne početak utrke.

"Tražili smo promjene kako bi i ostatak svijeta mogao uživati u utrci. Promjena satnice povećat će gledanost, ali i prihode od marketinga," kazao je Ecclestone.

Prošle sezone utrku u Melbourne pratilo je uz stazu 300.000 gledatelja i bila je to jedna od najposjećenijih utrka u kalendaru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider