Automoto
SPORTOVI
Automoto

Pedrosin nastup u nedjeljnoj utrci upitan

Nakon što je tijekom prethodne utrke u Sachsenringu pao i slomio zglob ruke te ozlijedio gležanj, španjolski motociklist Dani Pedrosa sporo se oporavlja i mogao bi propustiti utrku u Laguni Seci, koja se vozi u nedjelju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pedrosa je smogao snage otputovati u Ameriku te sudjelovati u jučerašnjim treninzima, no njegovi rezultati bili su daleko od impresivnih: bio je među zadnjima na oba treninga. Španjolac je daleko od svoje najbolje forme i veliko je pitanje ima li uopće smisla voziti na sutrašnjoj utrci.

''Danija jako boli i ima problema sa svojom rukom. U ponedjeljak je bio na operaciji i to što je uopće došao ovdje vrijedno je divljenja,'' izjavio je njegov mentor Alberto Puig.

''To je isključivo njegova odluka hoće li voziti ili ne, i ja ne znam što će odlučiti. Staza je zahtjevna, a velik broj lijevih zavoja dodatno komplicira stvari.''

Bez pomoći doktora Pedrosin nastup uopće ne bi bio moguć. ''Dani je dobio injekcije prije popodnevnih treninga i uspio je poboljšati svoje vrijeme za dvije sekunde,'' priznao je Puig.

Pedrosa je bio vodeći u ukupnom poretku Motogp klase prije Sachsenringa i činilo se da bi ovo mogla biti njegova sezona. Po jakoj kiši u Njemačkoj uvjerljivo je vodio, no onda je pao i ozlijedio zglob ruke te gležanj.

Na njegovu žalost, konkurenti za naslov Stoner i Rossi na vrhu su poretka treninga u Laguni Seci, pa bi eventualno odustajanje od sutrašnje utrke moglo njegove nade za osvajanje naslova potpuno uništiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider