Automoto
SPORTOVI
Automoto

Massa: Kimmi mi nije prijatelj i od njega ne očekujem pomoć

Ferrari je došao vrlo blizu priznanja da bi ove sezone u pohodu na naslov prvaka Kimmi Raikkonen mogao biti 'druga violina', tj. da bi on mogao biti podrška Felipeu Massi, a ne obrnuto kako je bilo do sada. No, Finac nije oduševljen tom idejom, čega je Massa itekako svjestan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni prvak je u Monzi ponovno razočarao. Stigao je deveti i samo četiri urtke do kraja prvenstva zaostaje 21 bod za vodećim Lewisom Hamiltonom. Za razliku od Raikkonena Massa je Britančevu prednost uspio smanjiti na samo bod razlike. Stoga će Ferrari od Raikkonena vjerojatno tražiti da u predstojećim utrkama bude podrška Massi. 

"Uvijek sam govorio da interes cijele momčadi dolazi prije svega. Naravno, vrlo je važno i da to znaju vozači i da se u skladu s tim i ponašaju", izjavio je čelnik Ferrarija Stefano Domenicali te dodao: “Od sada pa do kraja sezone Kimmi će i dalje davati sve od sebe, ali mora razmotriti i činjenicu da je Felipe puno bliže Lewisu od njega". 

Massa s druge strane, nije baš optimističan da će Raikkonen realno sagledati situaciju i pomoći mu u dolasku do naslova. Njih su dvojica, otkrio je Massa, daleko od prijatelja.

"Ne očekujem pomoć od njega na stazi, znam da je sve samo na meni. Kimmi i ja radimo zajedno i želimo da Ferrari ponovno postane prva, ali nismo prijatelji i privatno se uopće ne družimo", kazao je Brazilac. Ako smo primjerice negdje na sastanku, kada on završi, on jednostavno odmah izađe van i ode", kazao je Massa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider