Automoto
SPORTOVI
Automoto

Hamilton: ''Sve je bilo čisto i pošteno!''

Nakon što su mu oduzeli pobjedu na jučerašnjoj Velikoj nagradi Belgije, Britanac Lewis Hamilton iznimno je nezadovoljan, a njegov McLaren najavljuje žalbu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hamilton je kažnjen s 25 sekundi nakon što su suci sa staze zaključili da mu je njegov prolazak kroz šikanu donio nedopuštenu prednost u odnosu na Kimija Raikkonena, s kojim se borio za prvo mjesto. Britanac je zbog toga pao na treće mjesto poretka, iza Masse i Heidfelda.

>> Hamilton kažnjen, pobjeda Massi!

No, Hamilton odbija priznati da je u toj šikani stekao nedopuštenu prednost, a njegov McLaren najavio je žalbu, iako nije jasno dopuštaju li im pravila sporta da se žale na tu odluku.

''To je bilo utrkivanje i ako je to bilo za kaznu, onda nešto nije u redu. Bio sam ispred njega na ulasku u taj zavoj, tako da nisam stekao nikakvu prednost u odnosu na njega. Vratio sam mu njegovo mjesto i utrkivali smo se u sljedećem zavoju. Za mene je sve čisto i pravedno, ali znate kakvi su suci na stazi,'' izjavio je ljutiti Englez, a s njim se slažu i drugi.

''Ovo je bila najgora odluka u povijesti formule 1. Nevjerojatno je da tri suca sa staze odlučuju o ishodu kompletne sezone formule 1!'', izjavio je legendarni Niki Lauda.

Zanimljivo, ovo je već peti put ove sezone da su Hamiltona suci kaznili. Prvi put kažnjen je u Maleziji zbog opasno spore vožnje u posljednjim sekundama kvalifikacija, u Kanadi se zabio u boksu u Raikkonena i dobio kaznu 10 mjesta za sljedeću utrku, u Francuskoj je kažnjen zbog presijecanja šikane, a u Mađarskoj je novčano kažnjen zbog kašnjenja na press konferenciju.

Nakon Belgije Massa se približio Hamiltonu na samo 2 boda zaostatka i do kraja sezone mogli bismo gledati jako uzbudljivu borbu za naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider