Automoto
SPORTOVI
Automoto

Hamilton samouvjeren uoči utrke

Nakon što je osigurao prvo startno mjesto na sutrašnjoj utrci u Hockenheimu, Britanac Lewis Hamilton vjeruje da na raspolaganju ima bolid koji će mu donijeti pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hamilton je uvjeren kako je njegov McLaren MP4-23 dovoljno brz da bi porazio Ferrarije, iako su crveni bolidi na tzv. ''long runovima'' (većem broju konstantnih brzih krugova s puno litara) ostvarivali bolje rezultate, što je važnije za utrke od 70 krugova.

No, Britanac se ne obazire na opasnu konkurenciju koja mu prijeti. Dapače, on je jako veseo nakon izborene pole pozicije.

''Super mi je voziti u Njemačkoj. Imao sam mnoge sjajne utrke ovdje i u Nirburgringu. Voziti kroz stadion je kao igrati na nogometnoj utakmici i podrška publike mi mnogo znači. Zadovoljan sam s onim što smo dosad napravili, ali broji se samo ono što će biti sutra,'' izjavio je Hamilton.

Britanac se ne boji da će ga loš bolid koštati pobjede: ''Osjećam da imamo brzinu i nastavit ćemo stiskati do kraja.''

Njegovi najveći rivali, Massa i Raikkonen, imali su različit uspjeh u kvalifikacijama. Massa je vrlo zadovoljan dobrim drugim mjestom i nada se borbi za pobjedu, dok Raikkonen krivi setup za loše šesto mjesto u kvalifikacijama te očekuje vrlo tešku utrku.

Nakon kvalifikacija posebno su zadovoljni bili Jarno Trulli i Fernando Alonso. Trullijevo četvrto mjesto na startu pravi je podvig zbog kojeg je Talijan zahvalan svojim mehaničarima, jer su naporno radili cijeli vikend. Alonso je iznenađen dobrom formom svojeg bolida i nada se izvrsnom rezultatu i u sutrašnjoj utrci.

Utrku u Hockenheimu mogla bi opet obilježiti kiša, što bi dodatno zakompliciralo stvari. Ipak, bilo da pada kiša, bilo da bude suho, sutrašnji favorit definitivno je Lewis Hamilton.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider