Automoto
SPORTOVI
Automoto

Ferrari zadržao Raikkonena i Massu za sljedeću sezonu

Iako se mnogo govorilo o dolasku Fernanda Alonsa u momčad iz Maranella već 2009. godine, šef momčadi Luca di Montezemolo objavio je da će Ferrari i sljedeće godine voziti dosadašnji vozači: Finac Kimi Raikkonen i Brazilac Felipe Massa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zadnje vrijeme Kimi Raikkonen dosta slabo vozi, pa su se glasine o njegovom odlasku ponovo aktualizirale. No, Di Montezemolo je posljednjeg dana testiranja u Monzi za La Gazzettu dello Sport potvrdio da Finac ostaje.

''Čuo sam kritike na račun Kimija, ali nekoliko loših utrka ne znači da je u krizi,'' tvrdi Di Montezemolo.

Raikkonena potpora šefa momčadi nije nimalo iznenadila.

''Za mene se ništa nije promijenilo. Ja sam i prije znao da imam ugovor za 2009. godinu,'' izjavio je Raikkonen.

Di Montezemolo je tijekom testiranja u Monzi iskoristio priliku da toplo pozdravi Fernanda Alonsa, no pred novinarima tvrdi da ga nema namjere dovesti u ekipu.

Što se tiče ovogodišnje borbe za titulu prvaka, Di Montezemolo smatra da je Massa zreo za trijumf, no ne isključuje ni povratak Raikkonena u borbu za sam vrh.

''Ne smijemo zaboraviti da je on svjetski prvak. Kimi je motiviran i moramo mu pomoći da se bolje kvalificira na stazama koje ja osobno ne volim i koje su loše za formulu 1: gdje ne možeš preticati, a na 9 od 10 utrka pobjednik bude onaj koji starta prvi.''

Ferrari je demantirao nagađanje da bi Massa u nastavku sezone mogao imati status prvog vozača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider