Automoto
SPORTOVI
Automoto

Alonso u Ferrariju već sljedeće sezone?

Jedan od glavnih McLarenovih sponzora, banka Santander, potpisat će ugovor s Ferrarijem za sljedeću sezonu, a s njima bi u Maranello trebao stići i španjolski miljenik Fernando Alonso, kao dio dogovora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački magazin Sport Bild tvrdi kako je riječ o poslu u vrijednosti od 25 milijuna eura, a dio tog dogovora trebao bi biti i dolazak najboljeg španjolskog vozača u momčad propetog konjića.

Santander je i postao sponzor Mclarena prošle godine zato što je Alonso u isto vrijeme potpisao za momčad Rona Dennisa, a slično bi se moglo dogoditi i 2009. godine, samo ovaj put u Ferrarijevom ''boksu''.

Sport Bild tvrdi da Santander-Ferrari-Alonso dogovor uključuje sponzorske natpise na prednjem i zadnjem krilcu, te ugovor Alonsu od 30 milijuna eura po sezoni.

Međutim, da bi taj posao bio izvediv, Ferrari će morati prekinuti ugovor s jednim od svoja dva trenutna vozača, Raikkonenom ili Massom. Zanimljivo, iako obojica imaju ugovor, Ferrari je odgodio proglašavanje svoje vozačke postave za sljedeću sezonu tek za rujan ove godine, što bi moglo biti znakovito. U to vrijeme će i Alonso objaviti ostaje li u Renaultu.

Prema španjolskim novinama Diario AS, Alonsov timski kolega bit će Kimi Raikkonen, a Massa će napustiti momčad zbog loših rezultata prethodnih godina.

''Ne znam jesu li glasine istinite,'' izjavio je test vozač Ferarrija Marc Gene za sport.es, i dodao: ''Mislim da neće biti nikakvih problema ako Fernando i Kimi budu vozili zajedno, ili Fernando i Felipe, ili ako vozačka postava ostane ista.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider