Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Solidna zarada organizatora

Stručne analize HRS-a: Pokradeni smo u finalu

Prihodi sa Svjetskog rukometnog prvenstva su oko 80 milijuna kuna, a prodano je više od 143.000 ulaznica, istaknuo je Sandi Šola, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza na novinarskoj konferenciji HRS-a u hotelu Panorama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi čovjek hrvatskog rukometa je naglasio kako su ovo neslužbeni podaci jer još uvijek nije poznata konačna bilanca prvenstva. Završni račun biti će poznat za nekoliko tjedana kada stignu svi prihodi, ali i svi računi na naplatu.

Omjer pogrešaka danskih sudaca je bio 23-3 na našu štetu. Mi se ne možemo boriti protiv toga jer smo mali. Bilo je jasno kako se Francuzima vraća za krađu na posljednjem SP-u u Njemačkoj

- Zoran Gobac
Šola je otkrio kako je najviše novca potrošeno na smještaj igrača, sudaca, čelnika Svjetske rukometne federacije (IHF) i VIP gostiju, dok bi najviše novca trebali donijeti ugovori s gradovima domaćinima. Međutim, do sada je jedino Osijek podmirio sve svoje obveze, dok primjerice Split i Varaždin nisu platili niti lipe. Ostali gradovi su podmirili dio iznosa na koji su se obvezali ugovorima.

'Imamo velikih problema s gradovima. Od 19.5 milijuna kuna koliko ukupno moraju platiti do sada smo dobili oko osam milijuna kuna,' izvjestio je dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac dodavši kako trenutačno sve obveze financira HRS.

Danski suci 'pokrali' Kauboje

Gobac je naglasio kako će SP biti jedino natjecanje u Hrvatskoj koje će završiti u financijskom plusu.

'Mi ćemo vam predočiti sve podatke vezane za financije prvenstva, no nisam prijetio da je bio toliki interes za financiranje drugih natjecanja koja su organizirana u Hrvatskoj. Kod drugih nećete dobiti te podatke,' dodao je Gobac otkrivši kako je HRS zatražio četiri stručne ekspertize suđenja u finalu SP-a.

'Prva je pokazala katastrofalne podatke - omjer pogrešaka danskih sudaca je bio 23-3 na našu štetu. Mi se ne možemo boriti protiv toga jer smo mali. Bilo je jasno kako se Francuzima vraća za krađu na posljednjem SP-u u Njemačkoj,' zaključio je Gobac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider