Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nepotrebno prepucavanje oko sudaca

Ljutiti Moustafa uzvratio Gopcu: Danski suci su najbolji

Odluka Sudačke komisije Međunarodne rukometne federacije da finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske sude danski suci Olsen i Pedersen izazvala je mnogo bure u hrvatskom taboru, međutim predsjednik IHF-a Hasan Moustafa odlučno je stao na sudačku stranu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Danci su bili najbolji suci na prvenstvu. Komisija je pratila suce na ovom prvenstvu i pomno analizirala njihovo suđenje i povjerenje je pružila danskom paru', kazao je predsjednik IHF-a, te pomalo ljuto dodao:

'Kako treneri biraju najbolje igrače za svaku utakmicu, tako se biraju i suci. IHF ne bira suce, već sudačka komisija u kojoj sjede stručni i kvalitetni ljudi.' Moustafa je istaknuo kako IHF nije pristran i kako ne gleda na boje dresa. 

>> L'Equipe: 14 Hrvata, 15 tisuća navijača i suci protiv Francuske

>> 'Balić ne može puno, ali bez njega nema fešte'

>> Kauboji na rubu besmrtnosti

Podsjetimo, jučer je dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac izjavio da će 'učiniti sve da Danci ne dobiju ovo finale'. Najviše prigovora na danski izbor je izrečeno zbog činjenice što su Pedersen i Olsen uskočili kao zamjena.

No, predsjednik Natjecateljskog povjerenstva SP-a Miguel Roca Mas je naglasio kako su danski suci od prvog dana prvenstva u Hrvatskoj.

'Priključili smo ih na listu dva mjeseca prije prvenstva. U Zagreb su došli četiri dana prije početka natjecanja i završne treninge su obavili ovdje kao i svi ostali suci', poručio je Roca Mas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider