Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakvo prvenstvo?

Gradovi domaćini nespremni za SP

Gosti i strani navijači samo što nisu stigli u Hrvatsku, no čini se da su neki gradovi domaćini, osim Varaždina, još uvijek prilično uspavani. Nigdje zastavica, suvenira, nigdje oznaka da se bliži velika sportska priredba. U Osijeku je ova pomalo tužna priča najizraženija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Osijeku su temperature danima u debelom minusu, a nigdje šalova, kapa ili rukavica s oznakama prvenstva. Pokoji obrtnik samoinicijativno je ukrasio izlog, ali bez nikakve potpore od grada ili rukometnog saveza. Izgrađena je velebna dvorana i tu je za sad početak i kraj priče. Poduzetnički duh u Osijeku je u minusu kao i temperatura. 

>> SP nije ni počelo, a pohvale već stižu

>> Lacković: Balić nas je sve iznenadio

Ništa nema. Nikakvih plakata, nema zastava, nema ništa. Stvarno kao da Osijek nije jedan od organizatora

'Ništa nema. Nikakvih plakata, nema zastava, nema ništa. Stvarno kao da Osijek nije jedan od organizatora. Da ne gledam na TV-u ne bih ni znala da se u vašem gradu održava prvenstvo? 'Sjetimo se kad je bilo prvenstvo streljaštva u Osijeku, pa to je bila svečanost.', komentari su to razočaranih građana Osijeka.

Prekrasna je nova dvorana, no okoliš oko nje pravo ruglo, šupice i kokošinjci. 'Stvari koje su nastajale desetljećima ne možemo ispraviti i šteta da je tome tako. Međutim, ja pokušavam biti pozitivan, ipak je dvorana prelijepa i na neki način 'pojede' ono loše oko nje', mišljenja je Alan Prnjat iz Organizacijskog odbora grada Osijeka.

Sva sreća da je pao snijeg. No, bit će velikih i blatnjavih problema počne li se topiti uoči prvenstva. U cijelom gradu tek jedna trgovina sa suvenirima u kojoj se na slavonskim čokanjčićima za rakiju našla se rukometna gusjenica.

Svjetsko prvenstvo prava je prilika za zaradu. Karata je za sve utakmice preostalo još vrlo malo što znači da će gostiju u Osijeku biti. Ti gosti nešto bi pojeli, popili, kupili suvenir, možda toplu kapu ili šal. Novce bi potrošili i domaći navijači, no s obzirom na slabu i gotovo nikakvu ponudu mogla bi ovo biti još jedna tipična 'hrvatska priča'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider