Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izbornik priprema taktiku

Červar pred Koreju: Oni su brzi, ali u obrani imamo borbene Dalmatince

Preostala četiri dana uoči početka Svjetskog prvenstva najdelikatnija su i najteža u cjelokupnim pripremama, mišljenja je hrvatski izbornik. Počinju se uklanjati tehničko-taktički nedostaci u igri hrvatskih rukometaša za prvu utakmicu protiv Južne Koreje koja će se igrati 16. siječnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Predstoji moja velika borba da igračima nametnem jednu strašnu koncentraciju, ne zbog mojih prohtjeva nego zato što pri usavršavanju tehničko-taktičkih zamisli treba težiti da razlog pogreškama u igri ne bude pad koncentracije', rekao je Červar na redovnoj press konferenciji. Naglasio je kako se ne smiju tolerirati greške zbog pada koncentracije te da je to sada najteže ukloniti.

Izbornik je posebice naglasio važnost prve utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Južne Koreje rekavši kako ta utakmica može odrediti tijek natjecanja, a hrvatskoj reprezentaciji, u slučaju pobjede, donijeti sigurnost. Po Červarovom tumačenju Južna Koreja će igrati raznovsrnu obranu kojoj Hrvatska reprezentacija mora parirati promišljenim napadom.

Igrači mogu pokazati veliku borbenost, napaljenost i razbuktalost u igri, ali to ne smije omesti naše igrače

'Ne smijemo imati puno pogrešaka u napadu, posebice u pozicijskom napadu šest na šest, jer reprezentacija Južne Koreje će svoju igru temeljiti na našim pogreškama te pokušati brzom tranzicijom, odnosno protunapadom, postizati pogotke', kazao je Červar.

Po Červarovim zamislima hrvatska reprezentacija će nastojati zonskom obranom 3-2-1, za koju je rekao da je hrvatski specijalitet, spriječiti napade Južne Koreje jer se u dosadašnjim utakmicama pokazalo da Južnokorejanci najslabije igraju protiv takve obrane. 

Naši su dečki širokih ramena i velikih šaka

'Korejanci su u napadu usmjereni na sredinu a to je naša najača strana jer tu imamo Igora Vorija i ne smijemo dozvoliti da nam rastegnu obranu', kazao je Červar, koji će nastojati informirati i o novom izborniku reprezentacije Južne Koreje Cho Tio Shup.

'Korejanci su niski i brzi, ali mi imamo naše visoke dečke, širokih ramena i velike šake, borbene Dalmatince', kazao je Červar.

Odgovarajući na novinarske upite Červar je istaknuo kako posebice razmišlja, i o tome razgovara s igračima, da se hrvatskim rukometašim ne dogodi blokada igre pred domaćom publikom i pod pritiskom velikih očekivanja.

'Igrači mogu pokazati veliku borbenost, napaljenost i razbuktalost u igri, ali to ne smije omesti naše igrače. Oni se jednostavno moraju se znati nositi s time', zaključio je Červar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider