Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bilić je bio protiv promjene lokacije'

Slovenski tisak: Bojkot Čateža je politički motiviran

Slovenski mediji danas su se i više nego raspisali o odluci da se Bilić Boysi pred utakmicu s Andorom pripremaju u Rovinju, a ne u svojoj dugogodišnjoj bazi u slovenskom Čatežu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Je li ta odluka ipak politički motivirana i kao takva sindrom narušenih odnosa nastalih blokadom hrvatskih pristupnih pregovora, pitaju se slovenski mediji. 

Mariborski dnevni list 'Večer' piše da je odluci HNS-a kumovao 'politički pritisak' te kao nije riječ samo o poslovnoj odluci donesenoj zbog važnog sponzora. List se čak poziva na neimenovani izvor u reprezentaciji i tvrdi kako je izbornik Slaven Bilić bio protiv promjene lokacije za pripreme, no da bi predsjednik HNS-a Vlatko Marković 'teško preživio' na svom položaju da nije pristao na izbor Rovinja, iako sam tvrdi da političkih pritisaka nije bilo.

I naš je gradonačelnik jedan od krivaca. Općina nije htjela pomoći u obnovi travnjaka i postavljanju reflektora

- Direktor brežičkog Zavoda za šport Ciril Kolešnik
'Teško mogu ocijeniti je li ta odluka poslovna ili politička, a isto tako ne znamo znače li pripreme u Rovinju to da kod nas više nećemo gledati hrvatsku reprezentaciju', izjavio je za ljubljanski 'Žurnal' gradonačelnik Brežica Ivan Molan, inače član Slovenske demokratske stranke bivšeg premijera Janeza Janše.

>> VIDEO Bilić: Pogoršanje odnosa sa Slovenijom ipak ne možemo zanemariti

Čelnika slovenskog gradića nedaleko Zagreba gdje se hrvatska reprezentacija niz godina pripremala vjeruje kako nije riječ o konačnoj odluci. No, direktor brežičkog Zavoda za šport Ciril Kolešnik navodi kako je i gradonačelnik 'štedio tamo gdje ne treba', te da je jedan od krivaca za situaciju koju sada neki mediji žele proglasiti politički motiviranim sportskim bojkotom.

'Mislim da treba smiriti emocije. HNS je odustao od dosadašnje baze jer je jedan od glavnih sponzora hrvatske reprezentacije iz Rovinja, a naše igralište nije na europskoj razini. Imali smo planove, ali gradonačelnik nije dao novce da obnovimo teren kako bi odgovarao potrebama sedme reprezentacije svijeta', naveo je Kolešnik u razgovoru za 'Žurnal'.

'Nije to bio tako velik prihod. S HNS-om nismo imali dugoročni ugovor nego smo sve dogovarali s povjerenjem i stiskom ruke. No, Brežice su preko hrvatske nogometne reprezentacije stekle neprocjenjive poslovne reference, a tu priliku Molan nije znao shvatiti', rekao je Kolešnik, pojašnjavajući da općina nije htjela pomoći u obnovi travnjaka i postavljanju reflektora, kako bi se treninzi mogli odvijati i noću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider