Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velikani ove igre

Uzme li Hrvatska zlato, Červar će se priključiti dvojici rukometnih "besmrtnika"

Hrvatski izbornik na pragu je zbilja velikog postignuća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetsko prvenstvo je osvojio 2003. u Portugalu, olimpijski pobjednik postao je 2004. u Ateni i još samo europsko zlato mu nedostaje da kompletira veliki hat-trick.

Lino Červar dvaput je s Hrvatskom gubio u finalima europskih prvenstava, ali dočekao je priliku za treću sreću.

Uspije li danas protiv Španjolske, Mago di Umago popet će se na pijedestal svjetskog rukometa (na hrvatskom već odavno jest).

S tri zlata na tri najveća rukometna natjecanja Červar će moći, kako je i planirao, ovog ljeta po završetku Olimpijskih igara otići u mirovinu kao velikan oko čije uloge će, ikad više, biti bespredmetno raspravljati.

Uz bok Maximovu i Onesti

Olimpijsko, svjetsko i europsko zlato zasad imaju još samo dva trenera u svijetu rukometa. Jedan je Vladimir Maximov, a drugi Claude Onesta.

Maximov je s reprezentacijom Rusije bio svjetski prvak 1993. i 1997., prvak Europe 1996., a svoj šampionski ciklus zaokružio je osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju.

Što se Oneste tiče, on je najveći. Dva olimpijska zlata (2008. i 2012.), četiri puta svjetski prvak (2009., 2011., 2015., 2017.), u tri navrata i na krovu Europe (2006., 2010., 2014.), a ima još i srebro s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. te još ukupno pet bronci na svjetskim i europskim smotrama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider