Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hm, čini se da ima pravo...

Slovenci bijesni na suđenje: Predlažu uvođenje pravila o kojem se dugo priča

Napad kojim je Španjolska ubila svaku nadu Sloveniji da može u finale rukometnog Eura trajao je punu minutu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Slovenije poražena je u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva od Španjolske, a sporan je bio zadnji napad.

Slovenci su tu utakmicu otvorili s 2:0, ali kad su Španjolci pohvatali konce poslije 15-ak minuta igre, počeli su graditi prednost koja je u tri navrata, početkom drugog poluvremena, iznosila velikih +6.

Niti to nije pokolebalo Sosede koji su malo po malo smanjivali razliku i onda u samoj završnici unijeli potpunu neizvjesnost. Minutu i 13 sekundi prije kraja utakmice Jure Dolenec je postigao pogodak za 33:32.

Ključni španjolski napad trajao je punu minutu

I tu je onda nastupila situacija koja je potpuno razbjesnila slovenskog izbornika Ljubomira Vranješa.

Češki suci Vaclav Horaček i Jiri Novotny pustili su Španjolcima izrazito dugačak napad koji je trajao točno jednu minutu. Dobro ste pročitali: cijela jedna minuta prošla je od pogotka Doleneca pa dok Alex Dušebajev nije 13 sekundi prije kraja utakmice otklonio sve dileme.

Propustili su suci označiti pasivan napad i dodijeliti loptu Slovencima koji bi onda imali priliku jurnuti po pogodak za izjednačenje i odlazak u produžetke.

gol expired EHF objavio nominacije za najbolje na rukometnom Euru, u konkurenciji i petorica Hrvata divider

Vranješ: Uvedite vremensko ograničenje napada!

Nakon što su se dojmovi malo smirili, Vranješ je u izjavi za švedski Aftonbladet apelirao da se u rukomet uvede vremensko ograničenje napada.

"To bi bilo bolje za sve. Sad imamo to da jednoj momčadi napad traje 35 sekundi, a drugoj 55 sekundi. Kad se sve zbroji, ogromna je to razlika na bazi jedne utakmice koje traje 60 minuta. Znam da to nije razlog zbog kojeg smo mi izgubili u polufinalu, ali Španjolcima je trebalo punih 25 sekundi da uopće donesu loptu od svog gola do centra. To se isto mora uzeti u ozbir", poručio je Vranješ.

Inače, za vremensko ograničenje napada već se godinama zalažu brojne rukometne legende, veliki igrači i treneri, kao i navijači, ali ljudi koji vode ovaj sport zasad su ignorirali njihove želje.

Koliko dugo među rukometnim glavešinama neće biti sluha za pravilo koje bi, bez sumnje, znatno unaprijedilo rukomet, ostaje za vidjeti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider