Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Moguć zatvoreni krug

Španjolska pregazila Brazil i dodatno otežala Hrvatskoj, ludnica u drugoj skupini

U Kolnu i Herningu su odigrane još dvije utakmice drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Galerija Španjolska - Brazil (Foto: AFP)

U drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. Španjolska je pobijedila Brazil, bilo je 36:24 za aktualne europske prvake koji su potpuno deklasirali momčad koja je u nedjelju nanijela šokantan poraz Hrvatskoj.

Španjolci su otvorili dvoboj u petoj brzini. Samo nakratko su Brazilci na početku utakmice poveli s 2:1, ali onda je krenula Furija, izvela preokret i do poluvremena prednost nabildala na +6 (19:13).

Kad je početkom drugog poluvremena to naraslo na +10 (24:14), bilo je samo pitanje s koliko će razlike završiti.

Ferran Sole i Aitor Arino su sa po šest golova predvodili Španjolsku, dok su Raul Nantes i Haniel Langaro postigli po četiri pogotka za Brazil.

Crni scenarij: Kaubojima "vise" Olimpijske igre?

Ova pobjeda Španjolaca nije dobra vijest za našu reprezentaciju jer postoji mogućnost (opasnost) da Kauboji završe peti u skupini i na taj način ostanu bez mjesta na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Ako Hrvatska izgubi u srijedu od Francuske, te u srijedu Brazil pobijedi Island, a Španjolska (nezainteresiranu) Njemačku, Kauboji će biti peti u skupini. Nadamo se da se neće baš sve poklopiti za najgori, ali i možebitni scenarij.

U drugoj skupini moguć zatvoreni krug

U drugoj skupini, koja se igra u danskom Herningu, Norveška je pobijedila Švedsku 30:27 i ostala u igri za polufinale.

Šveđani su imali priliku pobjedom potvrditi mjesto u polufinalu, ali sad su prilično daleko, a blizu su Norvežani koji  u srijedu moraju pobijediti Mađare.

Ovdje se vrlo vjerojatno neće ništa znati sve do srijede navečer jer je moguće da se, u slučaju da Švedska pobijedi Dansku, zatvori krug s tri reprezentacije po osam bodova, pa bi se onda gledalo tko je koga pobijedio s većom gol-razlikom (Danci su Norvežane dobili 30:26, Norvežani Šveđane 30:27, a vidjet ćemo kako će proći dvoboj Danaca i Šveđana).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider