Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šveđani se izvukli, kiks Mađara

Španjolci u najavi Hrvatske pregazili Makedoniju, velika drama u skupini D

Kompletirano je četvrto kolo Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Španjolska navijačica (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 4. kola skupine B na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019., u kojoj igra i Hrvatska, Španjolska je u Munchenu svladala Makedoniju sa 32:21 (13:12).

Aktualni europski prvaci Španjolci dugo su se mučili protiv motiviranih Makedonaca koji su bili u prednosti većim dijelom prvog poluvremena i to prvenstveno zahvaljujući sjajno raspoloženom vrataru Mitrevskom koji je u prvih 25 minuta sakupio 11 obrana. Ipak, Španjolska je prvo poluvrijeme okončala serijom 3:1, da bi u prvih pet minuta nastavka postigla čak sedam golova pritom primivši samo jedan te se tako odvojila na nedostižnih 20:13.

Kod Španjolske je najefikasniji bio Aleix Gomez sa šest golova, a isti je učinak kod Makedonije imao Žarko Peševski.

Uoči međusobne utakmice u posljednjem, 5. kolu u četvrtak u 20:30, Hrvatska i Španjolska imaju po maksimalnih osam bodova, dok je Makedonija ostala na četiri boda, kao i Island te će te dvije reprezentacije u međusobnom dvoboju od 18 sati odlučivati tko će se pridružiti Hrvatskoj i Španjolskoj u drugom krugu natjecanja.

I dok su u skupini B i Španjolska i Hrvatska (lagana pobjeda protiv Bahreina) bez ikakvih problema uzele nove bodove, u skupini D se odvijala prava drama.

Drugi remi Mađara

Prvo je Mađarska ponovno remizirala. Nakon dvoboja s Argentinom u prošlom kolu, sad su podijelili bodove s Egiptom, rezultat je bio 30:30.

Zatim su u posljednjoj utakmici snage odmjerili Švedska i Katar, a Šveđani su upisali tijesnu pobjedu 23:22. Na poluvremenu je Katar vodio s jedan razlike, početkom nastavka imali i +3 (14:11), da bi Šveđani u uzbudljivoj završnici preokrenuli i upisali nova dva, vrlo vrijedna boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider