Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Greška, ali nema urote

Obrvan u prvi plan istaknuo raspored: "Nedopustivo je da nismo imali dan odmora!"

Stručni komentator Nove TV za ovo Svjetsko rukometno prvenstvo dao je svoj osvrt na poraz Hrvatske od Njemačke.

Ivica Obrvan i Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ivica Obrvan, stručni komentator Nove TV za ovo Svjetsko rukometno prvenstvo 2019., osvrnuo se na poraz Hrvatske od Njemačke i izostanak od borbe za medalje

Lino Červar je ne samo u ponedjeljak vruće glave, nego i tijekom utorka glavni razlog poraza od Njemačke vidio u sucima. Slažete li se s njim?

"Prije nego vam odgovorim na to pitanje reći ću da je jedan od glavnih razloga našeg poraza, i to je za mene nedopustivo, da jedna reprezentacija kao što je Hrvatska ili bilo tko na turniru igra ovako važnu utakmicu bez dana odmora kojeg su imali Nijemci, nakon one iscrpljujuće utakmice s Brazilom. Što se tiče suđenja, i da li su pogriješili ili nisu, ja sam gledajući utakmicu vidio da s greškama, manjim ili većim na jednu i drugu stranu, su sudili u cijeloj utakmici, o čemu svjedoče i isključenja. A ako govorimo o zadnje dvije minute koje su direktno odlučivale o pobjedniku na +1 za Nijemce, onakvih situacija ima puno na utakmicama, ali ako se dogodi u 15. minuti i sudac vam to sudi, nitko neće reagirati. Međutim, ondje je direktno odlučivalo o krajnjem ishodu utakmice, logično bi bilo da se prekinuo napad i nastavio napad za Hrvatsku ili pustila prednost do Štrleka. Oni su procijenili drukčije i tu je priči kraj."

Dakle, sudačka pogreška, ali nema urote?

"Pa ja je nisam vidio baš tako. To je moje mišljenje, neki se neće složiti, neki hoće. U svakom slučaju nezahvalno za odgovarati."

"Cindrić bi nam bio strašan plus protiv Nijemaca"

U srijedu igramo protiv superjake Francuske, vise nam Olimpijske igre. Kako pripremiti momčad?

"Dobro je da je utorak bio slobodan dan. Ja čestitam dečkima na jednoj top igri, top izdanju prije svega u obrani gdje su potpuno razoružali dosta sterilnu vanjsku liniju Njemačke. Bez Luke Cindrića, koji bi bio strašan plus u toj utakmici, bili su vrlo blizu da pobijede Nijemce na njihovom terenu. Trebaju se dobro odmoriti i igrati protiv jedne superjake Francuske koja je rasterećena, već se plasirala u polufinale i pršti od energije i kvalitete. Međutim, mi smo na ovom turniru pokazali da možemo igrati sa svima, zašto ne pokušati ponovi izdanje protiv Španjolske ili Njemačke."

"Poraz od Brazila je bio ključan"

Taj poraz od Njemačke se ne može toliko uzeti za zlo, to su domaćini, jaka reprezentacija. Vi ste odmah najavili da se jedan kiks može dogoditi na Svjetskom prvenstvu, ali je li se baš to smjelo dopustiti protiv jednog Brazila koji gubi 12-13 razlike od Njemačke i Španjolske?

"Pa vidite, sad je lako biti general poslije bitke. Poslije svakog odigranog kruga kad mijenjate grad, rekao sam da trebamo biti oprezni. Imali smo putovanje, dva dana pauze, nova dvorana, više ljudi, manje hrvatskih navijača, nezgodni Brazil koji je također imao dva dana odmora. Nismo dobro reagirali, nismo se možda ni pripremili dobro, na kraju cijele priče ispostavilo se da je to možda bila ključna utakmica."

"Logika kaže da bi Jaganjac poslužio"

Mi smo na ovom SP-u oslabljeni, ozlijeđeni su Mamić, Mandalinić, sad i Cindrić, vanjska linija je dosta oslabljena. Je li vam čudno što izbornik Červar nije zvao mladog Halila Jaganjca, iznimno talentiranog i dobrog pucača?

"On je bio u prvom krugu s reprezentacijom, on je mlad igrač, klasični šuter kakvog možda već duže vremena Hrvatska nije imala u tom segmentu igre, bez potrebnog iskustva. Najviše nam nedostaje srednji vanjski uz Karačića, to je Cindrić koji je ozlijeđen. Sada da vam kažem da li je Jaganjac tu trebao biti ili ne, to je diskutabilno, jer nisam s reprezentacijom, ne znam kakve su ozljede i istrošenost. Logika kaže da bi Jaganjac više poslužio, ako Duvnjak može igrati srednjeg vanjskog, i mi ju moramo poštovati."

Jesu li Hrvatsku izbacili suci?

Ukupno glasova:

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider