Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dobio zeleno svjetlo

Loša vijest za Hrvatsku i sve protivnike Francuske: Karabatić ipak stiže na Svjetsko prvenstvo!

Francuzi će nakon neuvjerljivog starta dobiti veliko pojačanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je prilično neuvjerljivo otvorila Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Njemačkoj i Danskoj. Les Expertsi dugo su se mučili s Brazilom, a na kraju su tek u završnici upisali pobjedu 24:22.

Protiv tog istog Brazila Francuska je u susretu na posljednjoj svjetskoj smotri slavila 31:16, a francuski mediji bili su vrlo kritični prema igri svoje reprezentacije, napominjući da će morati biti na puno višoj razini u sljedećoj utakmici protiv Srbije.

Ipak, dobra vijest za Francusku i loša za njihove protivnike jest da se vraća Nikola Karabatić. Francuzi su stigli na prvenstvo bez svoje najveće zvijezde, ali on bi se trebao već u subotu poslijepodne pridružiti reprezentaciji. Svaka reprezentacija može napraviti ukupno tri izmjene tijekom natjecanja.

I Niko Kovač je strepio s Kaubojima: Navijao za Hrvatsku i nagradio najboljeg igrača Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP)

Karabatić nije bio na konačnom popisu Didiera Dinarta zbog ozljede - u listopadu je završio na operaciji stopala koja ga je trebala udaljiti s terena do veljače. Međutim, u PSG-u je dobio zeleno svjetlo, a Dinart je potvrdio da će se pridružiti momčadi.

Karabatić je u posljednje vrijeme trenirao s mladom momčadi PSG-a, ali svojoj reprezentaciji neće moći pomoći odmah. Prema pisanju L'Equipa, mogao bi biti spreman od 19. siječnja kada počinje drugi krug. Ipak, L'Equipe dodaje kako bi već samo prisustvo Karabatića trebalo podići momčad. 

Ova vijest vrlo je bitna i za Hrvatsku - skupina B u kojoj se nalazi Kauboji križa s francuskom skupinom A. Ne bude li neviđenih rukometnih senzacija, ove će se dvije momčadi susresti u drugom krugu i boriti se za polufinale.

Kakav rezultat predviđate Hrvatskoj na SP u rukometu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider