Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sjetimo se prošle godine

Navijači podijeljeni oko sudaca, Červar zbog teškog ispada možda neće biti kažnjen

Lino Červar teško je optužio danske suce nakon poraza od Njemačke na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija ostala je bez polufinala na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. nakon dramatične utakmice u kojoj je domaćin Njemačka slavila protiv Hrvatske s minimalnih 22:21.

Nakon utakmice iz hrvatskog je tabora, ponajviše od izbornika Line Červara, krenula žestoka paljba po danskom sudačkom paru Gjedingu i Hansenukoji je krivo dosudio probijanje Karačiću u jednom od posljednjih napada Kauboja.

Bila je to situacija u kojoj je Hrvatska mogla izjednačiti, ali su Nijemci u sljedećem napadu otišli na, pokazalo se, nedostižnih dva razlike. U tom je trenutku izbornik Červar potpuno izgubio živce i napao delegate pa je čak njegov pomoćnik Davor Dominiković morati voditi minutu odmora.

Červar može, ali i ne mora biti kažnjen zbog teških optužbi

Červar je nakon susreta novinarima sipao optužbe na račun sudaca. Uputio je teške riječi zbog kojih bi ga IHF mogao drastično kazniti. No i ne mora biti tako. Izbornik Slovenije Veselin Vujović prije godinu dana u Hrvatskoj imao je daleko veći ispad nakon što su, po njegovom mišljenju, Slovence zakinuli u završnici također protiv Njemačke.

Vujo je tada čak otišao na gol, nije se dao s terena, danima je žestoko napadao suce i čelnike svjetskog rukometa. No oni ga nisu kaznili, nisu htjeli dolijevati ulje na vatru. To je učinio tek EHF nekoliko mjeseci kasnije nakon utakmice našeg Nexea i slovenskog Kopera kada je zaradio tri utakmice kazne zbog vrijeđanja čeških sudaca, čak i fizičkog kontakta.

Iskusni Červar pak smatra kako on neće biti kažnjen.

''U rukometu sam 45 godina. Znam što mogu reći. Nisam nikoga vrijeđao. Ma neće me kazniti'', rekao je novinarima nakon utakmice.

Šteta što se jučer dogodila ona sudačka greška koja je pomogla Nijemcima da dođu do pobjede jer veliki dio utakmice danski su suci sudili uistinu na visokoj razini. Nisu dopustili Nijemcima da nametnu svoj kriterij grube igre, bacali su ih zasluženo na hlađenje, a Hrvatska je dva puta imala po dva igrača više.

Pomoć domaćinima na kraju se, nažalost, ipak dogodila iako smo mislili kako će toga biti u znatnoj većoj mjeri, poznavajući mane rukometa kao sporta.

Navijači su u našoj anketi podijeljeni, a takvi su i komentari na društvenim mrežama. Jedni tvrde da su nas bez polufinala Svjetskog prvenstva ostavili suci, drugi smatraju kako ovo nije bila situacija gdje se trebamo vaditi na arbitre. Kojoj ste verziji vi bliže?

Jesu li Hrvatsku izbacili suci?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider