Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"cilj ostaje isti"

Emotivni Červar nakon veličanstvene pobjede: "Ovo je bilo predivno. Ginuli su jedan za drugog"

Hrvatska rukometna reprezentacija s maksimalna četiri boda odlazi u drugu fazu Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Lino Červar bio je iznimno ponosan na svoje igrače nakon što je Hrvatska pobijedila europske prvake Španjolce u posljednjoj utakmici skupine B prve faze natjecanja Svjetskog rukometnog prvenstva. Kauboji su slavili 23:19 i s maksimalna četiri boda odlaze u drugu fazu natjecanja, na dvoboje protiv Brazila, Francuske i Njemačke.

"Čestitam dečkima. Igrali su herojski. Toliko je emocija kod ljudi koji su došli navijati. Hvala im za veliku podršku. Danas je odlučila naša timska igra. Ginuli su jedan za drugog, igrali su herojsku obranu. Što se tiče napada igrali smo mudro", rekao je Červar za RTL nakon utakmice i nastavio;

"Sve smo pokazali. Stišavam situaciju, jer još uvijek nismo ništa napravili. Idemo dobrim putem. Način na koji se bore, žive zajedno i podržavaju jedan drugoga... Oni pravi prijatelji. Uživamo u takvoj timskoj igri. Unijeli su optimizam u domove u Hrvatskoj. Ne znam što bih im rekao. Pravi su dečki. Igrati s toliko emocija je divno", rekao je Lino Červar.

Što očekujete od Hrvatske u drugom krugu SP-a?

Ukupno glasova:

"Nismo podigli ambicije od plasmana na Olimpijske igre. To je prvi cilj. Nije još gotovo. Igramo još puno teških utakmica", rekao je Lino Červar.

Španjolska je pobijeđena njihovim oružjem, sjajnom obranom i trkom.

"Oni nisu imali rješenja. A sad ću se pohvaliti da više od pola Europe igra našu obranu 5-1, koju smo mi prvi put predstavili na OI u Ateni. Također, i obranu 3-2-1 smo također mi patentirali u Portugalu, tako da smo mi avangarda svjetskog rukometa. Sve ide dobrim putem, a što bi još bilo da imamo uvjete".

Hrvatska u nedjelju u Koelnu igra utakmicu drugog kruga s Brazilom.

"Pa da smo mogli birati gori ždrijeb ne bi bio gori od ovoga. U skupini smo igrali sa euorpskim prvakom, a nakon toga u skupini sa svjetskim prvacima Francuzima i domaćinom Njemačkom. Brazil je iza sebe u skupini ostavio dvije europske reprezentacije, vrlo su nezgodni i fizički su jako spremni i imaju pobjednički mentalitet."

"Oni su samo protiv Nijemaca odigrali lošu utakmicu, ali zato što su samo 20 sati ranije igrali prethodnu utakmicu i nisu imali odmora. Imat ćemo i dan odmora više, što je jako važno, vijdjeli ste da je i Duvnjak jako umoran", kazao je Červar pa zaključio:

"Večeras ćemo popiti pivicu, malo proslaviti pobjedu nad europskim prvakom, a već sutra počinju pripreme za Koeln i Brazil."

Najboljim igračem utakmice proglašen je Željko Musa, strijelac šest pogodaka.

"Htio bih se zahvaliti našim navijačima. Bila je prava domaćinska atmosfera. OBrana je odlična i sve što smo zacrtali prije utakmice smo ostvarili na terenu. Pobijedili smo jer smo pametno igrali u napadu i nismo puno griješili u fazi napada", rekao je najbolji igrač utakmice Željko Musa za RTL nakon utakmice.

"Hrvatska može igrati sa svakime i može tražiti protiv svakog pobjedu. Pa ćemo vidjeti što budućnost nosi", zaključio je Musa.

Hrvatska pobijedila europske prvake i bez poraza ušla u drugi krug Svjetskog prvenstva Domagoj Duvnjak (Foto:AFP)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider