Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki okršaj u Kolnu

Karabatić se vratio Francuzima: Igrat će protiv Hrvatske u utakmici za polufinale

Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. jače je za najveću zvijezdu svjetskog rukometa.

Nikola Karabatić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ono što se i očekivalo, sad je dobilo službenu potvrdu: Nikola Karabatić se vratio u reprezentaciju Francuske na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. i igrat će u drugom krugu protiv naše reprezentacije.

Karabatić se zbog ozljede nije našao na popisu Didiera Dinarta od 16 igrača za prvi krug, ali je francuski izbornik iskoristio pravo na zamjenu i uvrstio Karabatića u reprezentaciju umjesto Cedrica Sorhaindoa, pivota koji se ozlijedio u okršaju s Njemačkom.

"Svi znamo kakvu kvalitetu i kakvu sposobnost ima Nikola da pomogne našoj reprezentaciji", izjavio je Dinart.

Sorhaindo je u srijedu poslijepodne otišao na magnetsku rezonancu gdje mu je dijagnosticirano napuknuće desne potkoljenice zbog čega mora pauzirati tri tjedna.

Što se Karabatića tiče, on je boravio s reprezentacijom u Berlinu, a ozljeda Sorhaindoa ubrzala je njegov povratak u reprezentaciju.

Pravo nastupa imat će već u četvrtak protiv Rusije, ali budući da je iza njega duga pauza, pitanje je hoće li ga izbornik Dinart koristiti i hoće li dobiti ikakvu minutažu ili će ga sačuvati za izazove koji slijede.

A ti izazovi su drugi krug i okršaji s Hrvatskom i Španjolskom u bitkama za plasman u polufinale. Od subote 19. do srijede 23. siječnja u Kolnu će igrati po tri najbolje reprezentacije iz skupina A i B, a iz te skupine će dvije najbolje u borbu za medalje.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider