Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Skupina je teška, ali...

Hrvatski rukometaši stigli u Njemačku: "Možemo se dokopati polufinala"

Na put je otišlo hrvatskih 18 rukometaša, predvođenih kapetanom Duvnjakom.

Hrvatski rukometaši otišli su na SP (Foto: GOl.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u München, gdje će igrati prvu fazu Svjetskog rukometnog prvenstva.

Na put je otišlo 18 rukometaša, predvođenih kapetanom Duvnjakom. Od njih, izbornik Červar će za svaku utakmicu prijavljivati 16 igrača, koliko ih ima pravo nastupa.

Hrvatska prvu utakmicu igra u petak protiv Islanda. Zbog teškog ždrijeba i prenošenja bodova u idući krug, ta utakmica će biti od posebno velike važnosti.

Srednji vanjski hrvatske reprezentacije Igor Karačić ističe:

"Jednostavno, grupa je jako teška, ali vjerujem u ove dečke. I ono što se kaže: bez velikog pritiska, sigurno da je reprezentacija spremna da napravi jedan veći korak."

Vratar Ivan Stevanović dodaje:

"Naravno da se nadamo da ćemo uspjeti. Pokušat ćemo iz grupe prenijeti četiri boda, a kasnije s jednom ili dvije dobre utakmice možemo se dokopati polufinala. Ciljevi su možda postavljeni malo niže, ali naravno da mi ciljamo uvijek visoko."

Prvi put u povijesti SP se igra u dvije države. Suorganizatori smotre koja se održava od 10. do 27. siječnja su Njemačka i Danska.

Mi čekamo petak kada Hrvatska protiv Islanda od 18 sati igra svoj prvi susret u Münchenu. Hrvatska rukometna reprezentacija smještena je u skupinu B, kojoj je domaćin glavni grad Bavarske i tamošnja Olympiahalle. Nakon Islanda Kauboji igraju protiv Japana, Makedonije, Bahreina i Španjolske.

Izbornik Lino Červar na SP vodi čak petoricu debitanata na velikim natjecanjima. Jakov Vranković novo je rješenje na desnom vanjskom uz standardnog Luku Stepančića, a David Mandić bit će zamjena Štrleku na desnom krilu.

Novi ''ministar obrane'' trebao bi biti Alen Blažević, dok će i na drugom krilu biti jedan novi igrač, Ivan Vida.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider