Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi kao jedan

Hrvatski rukometaši složni: ''Obrana je bila izvanredna, ponosni smo na nju i pozivamo navijače u Köln''

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je veliku pobjedu protiv Španjolske i osigurala prvo mjesto u skupini uoči drugog kruga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija je prvi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu 2019 u Münchenu okončala sa stopostotnim učinkom. U susretu posljednjeg 5. kola skupine B Hrvatska svladala je europskog prvaka Španjolsku sa 23-19 (13-10).

"Pali su europski prvaci. Obrana je bila izvanredna. Od prve do zadnje minute smo igrali kao jedan i to je bio ključ pobjede. Vodili smo cijelu utakmicu, imali smo jednu crnu rupu kad nismo zabili pogodak 10 minuta, ali obrana nije popuštala. Na kraju nam se otvorilo i u napadu i dovršili smo tu utakmicu", rekao je Jakov Vranković za RTL.

Kauboji su posebno dobri bili u obrani te su Španjolcima dozvolili samo 19 pogodaka.

"Tako je, zato ponavljam da je obrana bila fantastična. Ponosan sam na to kako smo je odigrali. Sad imamo dva dana odmora, malo ćemo se opustiti, rekuperirati i onda ćemo misliti o drugom krugu", izjavio je Vranković, a Cindrić nadodao:

"Obrana je bila ključna. Znali smo da ćemo u napadu napraviti što treba, ali obrana je bila fantastična. Malo me boli, ali sve je OK s ozljedom."

Što očekujete od Hrvatske u drugom krugu SP-a?

Ukupno glasova:

Utakmicu je odlučila momčadska igra i jako velika požrtvovnost hrvatskih rukometaša, koji su od početka do kraja ginuli jedan za drugoga. U svemu tome pomogla im je i fenomenalna atmosfera na tribinama.

"Bez dobre obrane i vrhunskih golmana nemaš što raditi u vrhu svjetskog rukometa, a nas to krasi cijeli turnir. Zabijamo puno lakih golova i to nam s ovakvom publikom daje vjetar u leđa. Španjolci su europski prvaci, ali mi smo dali 200 posto mogućnosti. Opet je bilo tri, četiri minute kad nam je njihov golman branio sve živo i došli su nam na dva razlike. Ali, onda je Šego opet obranio, pobjegli smo im na plus četiri i to je bilo to. Prije utakmice smo razgovarali u svlačionici i pitali se igramo li u Hrvatskoj ili Njemačkoj. Pozivam ove divne navijače da dođu i u Köln", rekao je Igor Karačić.

"Je li ovo igra za medalju? Imamo još puno za popraviti, ali mislim da smo na pravom putu. Nadam se da navijači uživaju u Hrvatskoj kao i mi ovdje", dodao je Karačić.

"Ako želiš u polufinale onda moraš ići na sve pobjede u skupini i to je to. Morali smo dobiti, to smo i napravili. Vidjeli ste što Brazil sve može na ovom prvenstvu, ali bit ćemo spremni za njih", rekao je Zlatko Horvat.

Pokretljiva zona 6-0 prisiljavala je Španjolce na duge napade s obzirom da nisu uspijevali upošljavati svoje kružne napadače, a samim time su morali pod pritiskom oduzimanja lopte upućivati nerezonske šutove koje je odlično branio Marin Šego.

''Čestitam ekipi na pobjedi. Borba i zajedništvo mogu sve. Primili smo 19 golova od europskog prvaka, to je stvarno fenomenalno. Sve je funkcioniralo, 5+1, 6-0 obrana i fenomenalni Šego na golu. To je bio ključ. Istina da smo zabili 23 gola, možemo tu puno bolje. Bila je to taktička zamisao da ne srljamo i igramo do gola", izjavio je Duvnjak pa se dotaknuo fantastične podrške s tribina:

"Zahvalio bih publici. Sjajna atmosfera od prve do zadnje minute. Hvala divnim ljudima, gorjelo je, deset tisuća ljudi na tribinama..."

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider