Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tako je sve lakše

Kockice ponovno ispunile olimpijsku dvoranu u Munchenu: Kauboje bodrilo preko 7000 hrvatskih navijača!

Hrvatski navijači još su jednom masovno posjetili utakmicu Kauboja na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Munchenu.

Hrvatski navijači na utakmici Hrvatska - Japan (Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL) (Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL)

Utakmicu 2. kola skupine Svjetskog rukometnog prvenstva u Munchenu između Hrvatske i Japana pratilo je maksimalnih 12.000 gledatelja, pa je i druga utakmica Kauboja na ovom prvenstvu rasprodana.

Protiv Islanda je u Olimpijskoj dvorani bilo barem 7.000 hrvatskih navijača, a gledatelja s obilježjima Hrvatske ima barem toliko i na utakmici s Japanom.

Dvorana u kojoj se 1972. godine igrao olimpijski turnir u rukometu puna je hrvatskih zastavama s imenima gradova iz koji dolaze navijači, pa su tako primijećeni Velika Gorica, Metković, Livno, Široki Brijeg, Vinkovci, Našice, Slavonski Brod, ali i Mannheim, Berlin i drugi.

Osim hrvatskih, u Muenchenu je dalako najviše i makedonskih navijača, pa će na tribinama biti vatreno u ponedjeljak, kada se u 18 sati sastaju upravo Hrvatska i Makedonija.

Inače, zbog povećanog interesa poglavito hrvatskih navijača, organizatori su odlučili pustiti u prodaju i određeni kontingent "stajaćih" ulaznica za zadnji dvoboj skupine Hrvatska - Španjolska u četvrtak. One su nuđene po cijeni od 20 eura i odmah su rasprodane.

Prema nekim podacima, u Muenchenu i okolici živi oko 40 tisuća hrvatskih državljana.

 

 

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider