Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez dana odmora

Horvat uništio Japance: "Oni ne mogu dati realnu sliku o snazi Hrvatske"

U drugom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. naši rukometaši su upisali drugu pobjedu.

Zlatko Horvat (Foot: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL)

Ono što se od njih i očekivalo u drugom kolu skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva 2019., to su hrvatski reprezentativci i ostvarili.

U minhenskoj Olympiahalle su pobijedili Japan sa 35:27 i s maksimalna četiri boda čekaju dvoboj s Makedonijom, koji će se igrati u ponedjeljak s početkom u 18:00.

S Japancima nije bilo baš nikakvih problema.

"Jedan razlog za to što nam nisu radili probleme je to što smo mi bili ozbiljni od početka, onda je bilo puno jednostavnije držati takav ritam do kraja. Obrana je bila jako dobra, oni su brzonogi i teški za čuvati jedan na jedan, morali smo dosta spajati, mislim da smo to i uspjeli", izjavio je najbolji igrač utakmice Zlatko Horvat za RTL.

Jesmo li još daleko ili bliže Hrvatskoj u nastavku prvenstva?

"Pa dobro, Japan ne može dati realnu sliku, bilo je možda manje loših stvari nego protiv Islanda, držali smo jedan ritam svih 60 minuta. Znali smo da se malo slabije vraćaju u fazi obrane, puno su jači kad trče prema natrag. Sad odmah imamo rekuperaciju, igramo za prijenos bodova u drugi krug", kazao je Horvat, strijelac osam pogodaka.

Svi su se naši reprezentativci odmah poslije dvoboja s Japancima okrenuli Makedoniji.

"Nažalost nema dana odmora, pripremit ćemo utakmicu najbolje što možemo i nadam se da ćemo odigrati još bolje nego protiv", izjavio je Manuel Štrlek.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider