Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Granitna obrana

Francuzi pokazali moć i razbili Island za korak do polufinala Svjetskog prvenstva

Francuska rukometna reprezentacija napravila je korak bliže plasmanu u polufinale Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, nakon što je u dvoboju skupine I pobijedila Island s 31-22 i sada vodi na ljestvici sa sedam bodova.

Vincent Gerard i Nikola Karabatić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kao što se očekivalo, Francuska je odradila posao protiv Islanda i stigla nadomak polufinala Svjetskog prvenstva u rukometu 2019. Francuzi su od starta pokazali tko je gazda na terenu te granitnom obranom brzo ubili nade Islanđana.

Aktualni svjetski prvaci su fantastično ušli u utakmicu. Poveli su 6-0, a prvi gol su primili tek nakon 13 minuta igre. Island je do poluvremena uspio smanjiti na četiri gola minusa (15-11), no u nastavku su Francuzi ubacili u brzinu više i na koncu pobijedili s uvjerljivih devet razlike (31-22).

Momčad Didiera Dinarta do pobjede su predvodili Valentin Porte i Melvyn Richardson sa po pet golova, dok je Vincent Gerard sakupio 14 obrana. Kod Islanda najefikasniji su bili Elvar Orn Jonsson s pet i Sigvaldi Gudjonsson sa četiri gola.

Francuska sada vodi sa sedam bodova iz četiri utakmice, Njemačka ima pet bodova iz tri ogleda, dok je Hrvatska treća s četiri boda, također iz tri susreta. Španjolska i Brazil imaju po dva boda, dok je Island na začelju bez bodova.

Vjerujete li u plasman u polufinale nakon poraza od Brazila?

Ukupno glasova:

U ponedjeljak se sastaju Španjolska - Brazil, te Hrvatska i Njemačka, dok su u srijedu posljednja tri susreta Brazil - Island (15.30 sati) Francuska - Hrvatska (18.00 sati), te Njemačka - Španjolska (20.30 sati).

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider